Gisteren was het dus een hoogdag voor het Belgische kwarttriatlon. In Knokke stonden zowat alle toppers die België rijk is aan de start om er in de winderige polders tussen Sluis en Knokke een hevige strijd van te maken. Al na het zwemmen bleek dat onze Tom (Vander Hoogerstraete) het de favorieten niet gemakkelijk zou maken! Rutger Beke moest al snel de strijd staken na een heel ongelukkig ongeval met een zwaar voetletsel als gevolg…Later zal moeten blijken of Hawaï nog haalbaar is of niet.
Mijn zwemprestatie was alweer niet om over naar huis te schrijven en ik moest dus opnieuw alles op het fietsen en lopen zetten om toch nog een beetje in de voorste gelederen te eindigen. Het fietsen gaf me al direct een veel beter gevoel dan in Eupen. Ik kon een mooi constant tempo aanhouden en op de stukken tegenwind de schade beperken. Ik begon als 29e aan het lopen maar het gros van de deelnemers voor mij liep ofwel harder ofwel te ver voor mij om ze nog bij te halen. Het werd uiteindelijk een 25e plaats maar het belangrijkste is dat de moraal weer goed zit en dat we terug vooruit kunnen kijken met een positief gevoel.
Tom VDH behaalde een prachtige 4e plaats en bewijst nog maar eens dat hij de man van de toekomst is. Michael Dewilde kon met zijn 7e plaats terugblikken op een heel sterke wedstrijd na de tegenslagen van de laatste maanden. Joury Gokel, Hannes Vandemoere en Sander Dobbelaere zorgden verder voor het succesnummer van SMO met 6 atleten binnen de top 25. De uitslagen van de andere verdienstelijke SMO-atleten vindt je hier.