always on the run...Ons eerste avondmaal in Kona hebben we achter de rug…gisteren waren het vooral vliegtuigmaaltijden (lees: plastiek bakjes gevuld met grootkeukenkost). We vertrokken vrijdagmorgen om 5u45 (plaatselijke tijd) in Eeklo om onze eerste vlucht naar Newark (New-York) te nemen om 9u45. Alles verliep naar wens, bagage werd goedgekeurd, vlucht vertrok op tijd en we konden via wat onderhandeling bekomen dat we naast elkaar zaten. Na 8u vliegen kwamen we rond 12u toe in Amerika (NY- 6 uur terugkeren in tijd)…we hadden slechts anderhalf uur de tijd om de douane te passeren, de bagage op te halen en opnieuw in te checken en daarna terug een grondige controle te ondergaan om dan de volgende vlucht naar Honolulu te nemen.

Helaas…die Amerikanen dachten er anders over…een vlotte 40′ gewacht aan de eerste paspoortcontrole. Nog 50 minuten over dus! Daarvan hebben we er…40 gewacht aan de laatste controle. Nog 10 minuten over. Een of andere ijverige pipo vond het nodig om mijn rugzak (die ik bij had als handbagage) binnenste buiten te keren omdat ik zogezegd iets bij had van vloeistof (geen haan had er de vorige controles naar gekraaid!!!). Uiteindelijk bleken mijn ijszakken de boosdoeners te zijn. Na een uitleg van hier tot in Tokio werden ze goedgekeurd en had de douanier bewezen aan zijn chef dat hij zijn werk goed deed. Het was toen al 13u30 en we waren dus al 15′ te laat (deuren sluiten 15 minuten voor vertrek)…we hebben het nog op een lopen gezet maar we waren er eigenlijk gerust in omdat DE Luc Van Lierde ons verzekerd had dat ze wel zouden wachten. NIET dus…vliegtuig piepedada!

Ik dacht dat het echt avontuur zou plaatsvinden op 10 oktober maar het begon dus nu al. Snel naar de helpdesk en alles uitgelegd. Ze konden een oplossing voorzien tot in Honolulu via Las Vegas maar we hadden wel maar 25′ meer om aan de andere kant van de terminal te geraken. Weeral lopen dus…deze maal succesvol! Zelfs nog eens kunnen dubbelchecken of we wel tickets hadden van Las Vegas naar Honolulu en dan naar Kona. Alles werd positief beantwoord! 5u30 vliegen van Newark naar Las Vegas maar niet naast elkaar deze keer. Ondertussen zijn we terug 3u teruggekeerd in tijd. In Vegas hadden we een rustige overstap. Onze bagage was ondertussen onderweg met een ander vliegtuig dus daar moesten we ons voorlopig niets meer van aantrekken (elk nadeel heb z’n voordeel zij Cruyff ooit). Ik vond het toch nodig om nog maar eens na te gaan of alles wel goed geregeld was…het begon prima met 2 nieuwe plaatsen naast elkaar op de 5u durende vlucht naar Honolulu maar eindigde minder met de melding dat de vlucht naar Kona vol zat en al 10′ na onze landing zou vertrekken. De mannen van New York hebben ons dus een beetje blaasjes wijsgemaakt want alles was zogezegd in orde. Ik heb ons dan maar in ‘standby’ (op de wachtlijst) laten zetten en het was hopen dat we wat vroeger zouden landen en dat de vertrekhal van de connectievlucht niet al te ver af zou liggen. Sander en ik hebben van deze vlucht gebruik gemaakt om wat te slapen want we waren ondertussen een dikke 20u onderweg. Na een iets vroegere landing snel van het vliegtuig, spurtje naar gate 56 (vlakbij) en alles opnieuw uitgelegd. We stonden niet op de wachtlijst maar er waren gelukkig nog meerdere plaatsen vrij (rare computers in Vegas denk ik dan!). Op de valreep dus toch richting onze eindbestemming…oef.

Een klein half uur later stonden we op Big Island…met nog iets later al onze bagage (fietsen, wielen en koffers) in ons bezit!!!
Nog wat moeten strijden met de autoverhuurders (die vrouwen willen je daar voor alles laten dubbel betalen) en dan met onze Pontiac ‘otomatic’ naar de Kona Sea Ridge. Om 24u plaatselijke tijd vonden we er ons schitterend verblijf en eigenden we ons uitgeput elk een zacht bed toe.
Deze morgen (avond bij jullie) al vroeg uit de veren om samen met Joury de warenhuizen onveilig (voor bepaalde geïnteresseerden op het thuisfront, ze hebben kiwi’s!!!) te maken, kort te zwemmen en in de namiddag 2u te fietsen. Joury Gokel logeert recht over ons en we zullen de dagen dus vooral samen doorbrengen…SMO in Hawaï!
Tot morgen…