always on the run...Veel inspiratie hadden we gisterenavond niet meer en om 21u was het al ruim genoeg geweest voor onze eerste dag ter plaatse. Vandaag, na een goede, lange nachtrust en een stevig ontbijt, was het dan tijd om de eerste keer de loopsloefen aan te trekken. Met Sander als ideale begeleider op de fiets liep ik met een behoorlijk vlotte tred het eerste deel van het loopparcours heen en terug. We vertrokken rond 9u en de zon deed hier al goed haar best. De wind maakt het draaglijk maar tegelijkertijd ook verraderlijk want het zweet verdampt sneller dan het komt…Voldoende vocht en zout binnenkrijgen zal een van de voornaamste bezigheden zijn tijdens het fietsen en lopen.

Na de fietstraining gisteren was al duidelijk dat het fietsparcours zich wel leent tot heroïsche daden maar dat verstandig fietsen (lees: gedoseerd met aandacht voor eten, drinken en hartslag) veel belangrijker zal worden als je ook nog een aanvaardbare marathon wil lopen.

Deze middag heb ik dan een bezoekje gebracht aan de plaatselijke god voor al de toppers hier…Tussen Graig Alexander en Chris McCormack (2 favorieten voor de overwinning) liet ik me onder handen nemen door kinesist Garry. In de luchthaven van Newark heb ik een kleine verrekking opgelopen in mijn rechterdij tijdens een sprintje om ons vliegtuig te halen en dat wou ik even laten behandelen. Redelijk choco kwam ik daar buiten…een uur lang zat hij met zijn gigantische handen aan mijn frêle lichaam.
Na dit “aangenaam” verzetje was het dan tijd voor een kennismaking met de Stille Oceaan. Sander, Joury en ik zwommen een half uurke in het aquarium. Koraalriffen en vissen in alle kleuren maar natuurlijk ook veel golfslag zoals je van een plas, de naam oceaan waardig, mag verwachten. Het zal geen doodgewoon zwempartijtje worden volgende week!!!

Vanavond stond dan gebakken zalm, bloemkool in de witte saus en rijst op het menu…Samen gekookt en lekker gegeten (al zeggen we het zelf) op ons terras bij zonsondergang. Het enige wat we hier af en toe vergeten is foto’s nemen. We proberen zo snel mogelijk een albumke samen te stellen…