imagesDeze morgen stond er, na wat heen en weer geskype met mijn 2 oogappels (mijn vrouwtje en m’n enthousiast dochtertje) en coach Tim, een oceaantraining op het programma. De koorts begint hier stilaan te stijgen…aan de startpier stond voor het eerst een infostand voor de atleten met uitleg over het zwemparcours inclusief maquette en gratis gatorade sportdrank. We waren niet de enige atleten die een zwempartij gepland hadden maar goed, er is plaats genoeg hé.

Sander en ik hadden afgesproken om elk ons eigen tempo te zwemmen en om het kwartier even te wachten op elkaar. Enkele lifeguards in kajaks houden het zaakje goed in de gaten en vragen regelmatig hoe het gesteld is met je (gemoeds-)toestand. Een van de guards wees ons heel laconiek op iets wat voor ons al even uniek is als Filip De Winter die prinses Mathilde kust, ‘there are some dolphins behind you guys’. Inderdaad, een school dolfijnen zwom op een 20-tal meter van ons. ‘can we come closer??’ ‘no problem!’. We zwemmen ze een beetje tegemoet, zij zwemmen onze richting uit. Wij houden halt en kijken onze ogen uit. Een meter onder ons zwemmen een 6-tal kleine dolfijnen…natuurpracht op en top!! Bij gebrek aan onderwatercamera is de inzetfoto er dan maar een van het net geworden…

In de namiddag hebben we dan nog eens de loopsloefen aangetrokken voor 30km. Een groot deel van de tocht hadden we al eens verkend en vandaag ging het nog iets verder. Tot aan het natural energy lab, even het domein binnen gelopen, draaien en terug. Je vindt in dit lab een behoorlijk aantal grote zonnepanelen die op een natuurlijke manier voor een enorme hoeveelheid energie zorgen. Het feit dat dit hier gevestigd is zegt genoeg over de temperaturen die hier bereikt kunnen worden.

Wie het interesseert kan nog wat foto’s bekijken…ze worden soms genomen in moeilijke omstandigheden (al fietsend of autorijdend) maar ze geven jullie toch een beeld van hier…
Ook de startnummers zijn bekend…Joury Gokel: 1587, Dominic: 1539. Later meer over hoe jullie ons kunnen volgen.