images5En de titel slaat niet op een atleet die hier kan winnen…Onze getalenteerde teamgenoot Joury Gokel heeft de laatste dagen voor de wedstrijd nogal wat pech gekend. Maandagmiddag, tijdens het slenteren door het stadje nota bene, is een plaats aan de onderkant van zijn rechtervoet heel gevoelig geworden. Het werd zo pijnlijk dat normaal stappen op een gegeven moment niet meer mogelijk was.

Gisteren (woensdag) is Joury onder handen genomen door de kinesist van het team van Marino Vanhoenacker (Team Commerzbank) en die wist hem te vertellen dat er een pees in de voet ontstoken is en dat het waarschijnlijk gelinkt is aan de achillespees. Hij kreeg de raad om ontstekingsremmers in te nemen, de plaats met ijs te behandelen en nog eens te lopen met verschillende schoenen om zo te voelen hoe hij het minste last heeft.
Joury is dan, zoals het een gehoorzame atleet betaamt, op zijn tijdritfiets naar de supermarkt gereden op zoek naar ibuprofen…en net dan sloeg het noodlot een 2e keer toe. Een olievlek op een hellende weg zorgde voor een valpartij op linker pols, elleboog, knie en dijbeen…op het eerste zicht alleen maar wat schaafwonden aan het lichaam en geen onherstelbare schade aan de fiets. Deze morgen bij het opstaan was alles behoorlijk stijf en bleek vooral de pols een kritiek punt.
We leven hier ontzettend mee met Gokeltje en wensen hem een heel heel spoedig herstel toe want echt veel tijd is er niet meer…wie Joury een beetje kent weet natuurlijk wel dat hij tot veel in staat is als hij zijn zinnen op iets heeft gezet, ook al kraakt en piept alles een beetje!

Vanavond om 20u is het briefing voor de Engelstalige atleten (voor een briefing in t’vloams zijn we nog niet talrijk genoeg) en morgen tussen 14u en 17u moeten we onze fiets ‘inchecken’…vanaf nu volgen we best de planning of we hebben een probleem vrees ik.