hawai_041Een heel stuk rustiger, nu oma, opa, moetie en Sander vertrokken zijn. Het deed een beetje raar om ze gisterenavond af te zetten aan Kona Airport, we werden er emotioneel van. Het inchecken verliep vlot en leverde slechts een upcharge van 35$ per fietskoffer op. Terug in onze condo, logden we ons in op de site van Honolulu airport om de vluchten op te volgen. We konden geen update vinden van vlucht CO14 naar Newark en zijn dan maar vlug maar moe samen met Bente gaan slapen.

Deze morgen was de update er wel : met meer dan 4u vertraging vertrokken in Honolulu en dus pas op middernacht op het vliegtuig. Hopelijk hebben ze in Honolulu nog wat te eten gevonden, anders zal Sander met knorrende maag de stewardessjes aangevallen hebben. Omdat de boekingen apart gebeurd zijn, konden we Sander niet meer bij de anderen krijgen op het vliegtuig. Hij hoopt op een leuke Duitse naast zich (wij hopen mee!) Eerst vonden we 6u connectie tijd in Newark te veel, maar daar denken we nu dus anders over. Op dit moment staan ze klaar om te vertrekken in Newark. We zijn nieuwsgierig naar hun verhaal.

Wij zijn ondertussen aan onze eigen routine begonnen. Opstaan met Bente, samen eten, om 8u in het zwembad, een wandeling in het dorp, snel een middaghapje en klaar voor een dutje in de grote kamer van Sander en moetie. Straks gaan we naar het strand, de white sand beach (je hebt hier ook de black sand beach en de green sand beach) en plannen we de snorkeltoer.
Morgen rijden we naar de andere kant van het eiland, langs de Saddle Road die ik woensdag met moetie genomen heb om Mouna Kea op te rijden. Mooie, soms onwezenlijke landschappen en die moet Dominic zeker ook zien. Naar de top van de slapende vulkaan kunnen we niet rijden met onze wagen (je hebt een 4×4 nodig) maar sowieso is die hoogte niet gezond voor ons meisje. Er gaat een geasfalteerde weg naar de top (behalve een stuk grindweg) omdat het daarboven superinteressant is voor astronomisch onderzoek en er dus heel wat telescopen staan. Niet alleen het feit dat de Mauna Kea 325 heldere nachten op een jaar kent, maar ook het feit dat als er wolken zijn, de top van de vulkaan boven die wolken ligt, maakt de top dus zo interessant. Daarbovenop is hier geen luchtvervuiling en ligt het eiland in het midden van de Stille oceaan.images6

Gisteren zijn we nog met z’n allen gaan shoppen in Kona na een lekkere pizza en salade in “La Pasta”. Bedankt lieve oma’s voor de attenties voor ons meisje en voor ons. We vonden het super dat jullie hier ook waren om onze iron man te steunen en hebben genoten van jullie gezelschap :
Moetie : omdat ze zo graag op ontdekking gaat en mooie foto’s neemt
Opa : omdat hij onze liefste brombeer is
Oma : omdat ze zo lekker kookt, en er altijd voor zorgt dat de fles witte wijn koud staat
Sander : omdat het ne suppertoffe, grappige kerel is (hangloose, man)
Uit de grond van ons hart, een welgemeende ‘mahalo’ aan jullie allemaal.

Aloha,
Jo