In ons cultureel centrum de Herbakker werden gisteren de verdienstelijkste sportclub en atleet gehuldigd. Tijdens een aangename show, die vlot aan elkaar werd gepraat door Louis De Pelsmaecker, werden heel wat Eeklose kampioenen (of atleten aangesloten bij een Eeklose vereniging) op een gepaste manier in de bloemetjes gezet terwijl Matyas Blanckaert en Geert Faes zorgen voor zeer geslaagde muzikale intermezzo’s. Ik had dit jaar de eer om als 1 van de 5 genomineerde mee te dingen naar de hoofdprijs…met een andere triatleet, een bijzonder goede snelwandelaar, een Europees kampioen karate en een powerliftkampioen vormden we een rijtje op het podium waar uiteindelijk, na eliminatie, nog 1 naam zou overblijven. De eerste 3 namen die werden geschrapt overleefde ik nog maar als 4e werd ik van het scherm verbannen zodat Maarten De Bolster overbleef als ‘sportman van het jaar’. De youngster van het Leie Triatlon Team werd in 2009 heel knap Belgisch kampioen bij junioren en liet zich ook gelden op internationaal vlak in de nationale kleuren…een heel waardig winnaar dus.
Wat mezelf betreft denk ik dat ik nooit nog zo dicht bij deze mooie erkenning zal komen na een uitzonderlijk goed sportief jaar 2009! Maar het mag gezegd worden, alleen al het feit genomineerd te worden doet deugd! Er kan trouwens maar ééntje winnen…