Alweer een tijdje geleden…de voorbije weken waren windstil wat triatlon betreft. Geen speciale nieuwtjes of veranderingen. We trainen (goed) verder en kijken stilaan uit naar de eerste wedstrijden. Vorige zaterdag is het seizoen op gang geschoten met de Veloopzwem in De Haan. Een heel uitgebreide SMO-delegatie stond in de voormiddag aan de start in het zwembad. In de namiddag werd dan, volgens de zwemtijden, gefietst en gelopen. Meer details vinden jullie op de website van ons team (zie links).

Ik heb dit weekend de Vlaamse Ardennen onveilig gemaakt (samen met duizend anderen). Er was de georganiseerde ‘Omloop Passage Fitness’ die ons in 150km vanuit het wielercentrum Eddy Merckx te Gent over een aantal gekende hellingen en kasseistroken van de Ronde Van Vlaanderen terug naar Gent leidde. Een stevige trainingstocht van 5u.
Zondagmiddag zakte ik dan af naar Sluis voor de Zwinstedenloop…een halve marathon in en rond Sluis. Ook hier een massa deelnemers! Durf nog eens te beweren dat er te weinig beweging is onder onze landgenoten (al ligt Sluis nu wel net over de grens).
Net als zaterdag zat er behoorlijk wat wind en waren de omstandigheden dus aanwezig om er een strijd van te maken. 1u21’ later stond ik terug waar ik vertrokken was…de eerste minuten van de wedstrijd heb ik noodgedwongen al wandelend en joggend afgelegd wegens een startpositie in de achterste regionen…dus wel tevreden met het resultaat. Hopelijk kunnen we de goede lijn doortrekken naar 9 mei, mijn seizoensopener in Geel.
De komende weken komen we meer te weten over de vooruitgang die we de voorbije maanden geboekt hebben…lactaattesten van lopen en zwemmen zullen ons wijzer maken.

Op andere vlakken was het niet zo windstil…mijn vrouwtje en ik hebben beslist om iets meer aan de rand van Eeklo te gaan wonen. We hebben een andere woning gekocht vlakbij de groene long van het Meetjesland, ‘Het Leen’ en in de nabijheid van mijn grootouders…zalige looptrainingen en boswandelingen met ons Bente staan op de planning…maar eerst moet er nog gewerkt worden. We weten dus wat te doen de komende maanden!!
Hopelijk is alles achter de rug tegen de grote vakantie zodat de laatste rechte lijn richting Challenge Kopenhagen vlot kan verlopen…