De kop is er dus af…gisteren stonden we dus de eerste keer aan de start. De duatlon waarvan even sprake is er niet gekomen maar wel werd het zwemmen met 500m ingekort tot 1000m ipv 1500m. Met een watertemperatuur van 13.6° was dit nu niet echt overbodige luxe al hoorde ik hier en daar wel een ontgoochelde reactie van een sterke zwemmer.

We werden dus losgelaten in het koude water en de start werd relatief snel gegeven…al bij al viel het zwemmen nog mee en met de nodige voorzorgen die ik had genomen dacht ik me wel voldoende warm te kunnen houden. In de wisselzone nam ik uitgebreid mijn tijd om kousen en een vestje met lange mouwen aan te doen. Op een nat lichaam lukt dat niet echt vlot dus werd het een trage wissel…eenmaal op de fiets hoopte ik aan een inhaalrace te beginnen maar het stokte een beetje. Ik had het toch behoorlijk koud in het begin en na een goede 10 km kreeg ik last aan mijn onderrug. Een combinatie van te weinig fietskilometers met de nieuwe fiets en het schilderen van plafonds speelde me een beetje parten. Op de koop toe verloor ik nog mijn drinkbus met de nodige energie…
1u03 later zaten mijn 40km er op en mocht ik beginnen aan mijn favoriete onderdeel…ik was wat ontgoocheld in mezelf en begon vrij opgenaaid aan het lopen. Eenmaal van de fiets werd de rugpijn een stuk draaglijker en liep ik uiteindelijk nog een vlotte 33’ op de 9.9km.

Het looponderdeel kan misschien een kleine troost betekenen maar ik ben toch niet tevreden over de wedstrijd. Mentaal was ik niet sterk genoeg om de koude omstandigheden te overwinnen en fysiek ben ik nog niet sterk genoeg wat het fietsen betreft. Ik was ook niet voldoende gefocust op de wedstrijd als gevolg van andere zaken die momenteel veel energie vragen en net die concentratie en overgave is over het algemeen een van mijn sterkere punten.
Goed, een ramp is dit niet en na de werken en onze verhuis zal triatlon terug de juiste plaats krijgen om goed te kunnen presteren (in vergelijking met de geleverde arbeid)

We stonden trouwens met een heel sterk team aan de start en SMO bevestigde dit ook! Willem Brems werd heel knap 2e na winnaar Stijn Goris (toch gene pannenkoek), Tom Vanderhoogerstraete werd 4e op een zucht van het podium en opkomend talent Hannes Vandermoere werd knap 11e in dit heel sterke deelnemersveld!
Peter Croes nam na de zwemproef het voortouw in het fietsen en wist zijn fiets als eerste te deponeren in de wisselzone om dan…te stoppen owv zijn stressfractuur aan de voet. Ook hij heeft dus onze kleuren met verve verdedigd!
Voor een volledige uitslag verwijs ik naar de site van triatlon Geel…ook een grote groep recreanten heeft het beste van zichzelf gegeven en werkten allen een voortreffelijke wedstrijd af! Proficiat!!