Zaterdag staat onze thuiswedstrijd in Sint-Laureins op het programma. Ongeveer 40 SMO-atleten zullen de kleuren van het team verdedigen met als doel beter doen als vorig jaar of sterk debuteren voor eigen publiek.
Ook voor de podiumplaatsen zal heel hard gestreden (moeten) worden…het aantal klasbakken aan de start is behoorlijk indrukwekkend. Van de rode brigade starten Michael De Wilde (drievoudig winnaar), Sander Dobbelaere (Winnaar 2008), Simon De Cuyper (winnaar 2009), Joury Gokel (beresterk en altijd goed), Willem Brems (kanshebber London 2012) en Hannes Vandermoere (hou hem maar in de gaten dit seizoen!!) aan de start bij de mannen. We nemen het in blok op tegen Stijn Goris die een aantal weken geleden Geel voor de 2e maal na elkaar op zijn naam schreef en eerder ook al ‘de’ Belgische triatlon der triatlons (Zwintriatlon in Knokke) wist te winnen. De andere potentiële podiumpretendenten allemaal opnoemen en beschrijven zou ervoor zorgen dat ik te laat in mijn bed lig dus hou ik het maar bij ‘een sterke bezetting’…
Bij de vrouwen is het natuurlijk uitkijken naar Melanie Matthijs die op stevige concurrentie mag rekenen van een aantal oude getrouwen…

Een weekje na Leuven gaan we dus weer wat zwemmen, fietsen en lopen tegen elkaar. Ik heb, zoals geschreven, niet al te veel stilgestaan bij mijn prestatie van vorige week. Ik kan beter en vroeg of laat sta ik er wel weer…zaterdag zullen het in alle geval weersomstandigheden zijn die me meer liggen. Hoe warmer, hoe beter!!
Opnieuw nodig ik iedereen uit om een kijkje te komen nemen…’t is alvast een stukje dichter in vergelijking met vorige week (al mochten we daar zeker niet klagen over het aantal supporters! waarvoor dank!!)