Schitterend weer vorige zaterdag…prima organisatie…een deelnemersveld om U tegen te zeggen. Daarvoor doen we dit dus!
Ik had er in alle geval veel meer zin in dan vorige week en was vrij goed hersteld. Ook een gesprongen bandje in mijn voorwiel (een fiets in een zwarte auto met warme temperaturen is niet verstandig maar er waren weinig andere opties) kon me niet uit mijn lood slaan. De traditionele voorbereiding verliep naar wens en rond 12u15 stonden we aan de startplaats…

Na 13′ kwam ik terug aan wal en met mijn zwemcapaciteiten was ik daarmee behoorlijk tevreden (al kan alles beter). Een lange ren naar de wisselzone, een goede wissel en terug weg…5 km verder…meneer, u houdt geen 10m afstand gevolgd door een geel karton vooraleer ik goed en wel besef dat het (naar mijn mening opnieuw) niet terecht is! Deze keer protesteer ik nog maar al snel merk ik dat het alleen maar meer verlies van energie teweegbrengt en fiets dus maar verder. Ik was opnieuw niet sterk genoeg om uit de relatief grote groep weg te rijden en blijf dus maar rustig zitten. Vooral geen risico’s meer nemen, goed opletten na de bochten om snel de afstand terug te respecteren om toch maar geen machtsgeile scheidsrechter tegen de borst te stoten…
Na 1u1′ terug in de wissel en even uitrusten bij mijn vriendin in de strafbox (zelfde vrouw als vorige week). Na 2′ mocht ik op weg om dan 37′ later de finish te bereiken. Veel power zat er tijdens mijn favoriete onderdeel niet in de benen en tevreden over mijn wedstrijd ben ik niet. Het gaat wel in stijgende lijn in vergelijking met de wedstrijd in Geel en het plezier komt langzaam maar zeker terug.

De wedstrijd werd gewonnen door een beresterke Stijn Goris. Simon kon nog een 3-tal minuten op hem in lopen maar zijn achterstand na het fietsen was iets te groot. Joury Gokel vervolledigde het podium…dit jaar dus geen overwinning voor SMO maar wel een zeer waardig winnaar!