images11 De clan is vlot gearriveerd en we zitten nu allemaal samen rond de tafel, de reizigers en mama taxichauffeur voor het middagmaal, Aäron en ik vooral als decoratie…we zijn compleet nu en we kunnen samen de laatste dagen voor de wedstrijd beleven! Als atleet is het leuk als je zoveel steun rondom je hebt…steun die dan nog speciaal wat verlofdagen en een reisje aan jou wil spenderen!!

Deze morgen stond de laatste fietstraining, de naam fietstraining waardig tenminste, op de planning. Bij het opstaan waren er opnieuw de ‘light showers’ maar een uurtje later, bij vertrek, werd het droog. We snelden de weg op met het parcours al goed in ons kopke…6km tot de plaats waar we het kunnen oppikken en dan een grote lus van een 70km (het stuk heen en terug naar Kopenhagen laten we zo want niet verkenbaar per fiets wegens te druk). Ik heb al snel het juiste ritme te pakken en zoek de ideale versnelling om de rolling hills te bedwingen. Ik voel me al een pak beter op de fiets en de verkenning van maandag zit goed in mijn kopke. De training vlot goed tot ik op een gegeven moment voel dat ik toch wat minder baanvast rondfiets…alweer een leegloperke net als maandag. Kleine steentjes in mijn (ik geef toe, wat versleten voorband)…langzaam psssst…
Bandje vervangen, opgepompt met ons klein pompke (iedereen die hier mee bekend is weet hoe leuk dat zoiets is en hoe hard je een bandje krijgt) en 20m verder, pssst. Weeral prijs, een steentje blijven zitten of een bandje met een gaatje in, wie zal het zeggen??
Een nieuw bandje, een pomp gezocht in de buurt (bij rijke stinkers die niet goed wisten wat een fietspomp was tot de zoon tevoorschijn kwam), een voorhistorisch exemplaar geleend, nog wat druk bijgestoken met een bommetje van een vriendelijke, enthousiaste Deen en terug de weg op!!
Jo was ondertussen vertrokken met Bente om de familie op te halen op de luchthaven…wij zouden op tijd thuis zijn om voor Bente te zorgen maar dat was dus buiten de banden gerekend…

Goed, eind goed al goed! nu, 2 uren later worden de ouders gebrieft over de wedstrijd, slaapt ons klein spookje en wordt gegrapt over het dieselincident…Mijn supercompensatie verloopt gunstig en ik voel me steeds sterker worden! Alle puzzelstukjes komen op de juiste plaats te liggen en morgen beginnen we aan alle noodzakelijkheden (registratie, race-briefing, inchecken materiaal,…).