kopenhagen_55 Deze morgen opgestaan voor een gezellig ontbijt in ons huisje om daarna stilletjesaan alles klaar te zetten voor de Copenhagen 4:18:4 TRI van deze namiddag. Dominic en Jo gingen ondertussen naar het Radisson hotel voor de briefing van de Challenge van zondag. De anderen gingen even wandelen en ‘nonkel Aäron’ was even babysitter voor de goedgeluimde Bente.
Daarna even met de groep het reisplan overleggen om Amagerstrand te bereiken en de stad nog eens te bezoeken.
Na het middagmaal, voor twee atleten nogal wedstrijdgericht, zetten mijn begeleider Dominic en ik koers naar Amagerstrand voor de sprinttriatlon en de anderen gingen richting stad om later met metro de wedstrijd te komen bijwonen.

De wedstrijdzone voor de volledige Challenge van zondag staat reeds klaar en dit is tevens ook de wisselzone voor mijn wedstrijdje. (Wisselplaats vrij te kiezen, hm… bizar)
Deze wedstrijd bestond uit 450 m zwemmen, 18 km fietsen en 4.2 km lopen. Meer dan 1000 ingeschreven ‘atleten’ van alle slag waren zich daar aan het klaarmaken. Tijdritfietsen, koersfietsen, mountainbikes, damesfietsen, stadsfietsen, BMX ‘en, kortom, iedereen van Kopenhagen was ingeschreven, zo leek het wel. Men kon tussen 17u en 19u vrij starten om de 3 minuten. Ik besloot bij de allereerste wave te starten, dus om vijf uur.
Mijn begeleider zorgde dat al mijn materiaal klaar was en hielp mee de strategie bepalen voor deze snelle wedstrijd.
Om vijf uur stond ik vooraan in de startbox met nummer 1024 klaar om hopelijk minder dan een uurtje alles te geven.
Na wat problemen gaf de organisatie dan het parcours vrij en kon ik om 13 over 5 het water in sprinten samen met een groep van ruim 50 anderen met badpakken, zwemshorts, bikini’s maar ook een aantal wetsuits en triatlonpakjes.
Volle gas zwemmen (met een goed gevoel) en rond de twee boeien terug naar de rode matten, waar ik na 7 minuten, tot mijn grote verbazing, als vijfde in mijn wave uit het water kwam. Snel naar de fiets lopen om snel te wisselen. Dominic wist me nog wat info toe te roepen van aan de zijlijn en ik kon als derde de wisselzone verlaten. Snel fietsen was dus de boodschap op het 2-loops parcours van in totaal 18 km. De eerste keer heen een beetje recup en dan snelheid opdrijven. Bij het keerpunt wist Dominic me toe te roepen dat ik 1′ 40 na de eerste fietste. Na de volgende ronde kwam ik als tweede de wissel in om snel de loopschoenen aan te trekken en een sprintje van 4 km in te zetten. Dit ging vlot maar moest toch één plaats toegeven aan diezelfde atleet die ik voorbij gefietst heb. Ik kwam dus als derde over de finishlijn van deze wedstrijd wat me toch wel vleugels gaf, alhoewel ik wist dat er na mij wel in andere waves gestart zullen zijn met betere tijden. Eindtijd 58’ 25″.

In de einduitslag strandde ik uiteindelijk bij de mannen op een 11e plaats en op een 5e plaats in mijn age group. Vrijdag de 13e was voor mij dus zeker geen ongeluksdag. Ik ben supertevreden met dit resultaat in mijn eerste buitenlandse wedstrijdervaring.

Na mij een beetje te hebben verfrist in ons verblijf keerden we terug naar de stad (behalve de atleet in rust natuurlijk en ‘la petite’) om iets te gaan eten. Eventjes door de ‘city by night’ kuieren, lekker eten, ijsje eten en eens gluren in het Tivolipark (pretpark midden in de stad en mooi verlicht ‘s avonds). We konden echter het park niet binnen wegens te druk, er was namelijk een concert aan de gang en de rij was te lang om daar nog bij aan te sluiten. Daarna met de auto huiswaarts om ons bedje in te duiken.

Bij deze een dikke merci aan Dominic voor de begeleiding en aan de supporters voor de steun en de foto’s.