index1 De spits is er dus af…vanmorgen hebben we onze leerlingen van harte welkom gewenst op hun (nieuwe) school en werd hen een leuke voormiddag aangeboden met een afsluitende ‘kick off’ receptie…Morgen en vrijdag meer van dat met allerlei activiteiten en de start van het project mondiale vorming die dit jaar op onze school een soort rode draad zal vormen.

Ook belangrijk vandaag was de traditionele 1/4 triatlon van Knokke…alias de zwintriatlon. Al even traditiegetrouw stonden zowat alle Belgische toppers aan de start om er een hevige strijd van te maken.
De vrouwen (eveneens met de besten aan de start) mochten 15′ vroeger van start gaan en later op de middag zou dan uitgemaakt worden wie ‘the battle of the sexes’ winnend kon afsluiten (of er dus maw als eerste een vrouw of een man over de meet loopt aan het Casino in Knokke) en dit met een bonus van 1000€ als extraatje.
Voor SMO zou Peter Croes het speerpunt worden. De olympische atleet moest in staat zijn om zijn uitermate groot talent te verzilveren! Daarnaast een uitermate gemotiveerde Michael en ons jong talent Hannes Vandermoere…ikzelf sloot de rangen wat de mannen van het A-team betreft naast natuurlijke alweer vele van onze SMO-recreanten! Bij de vrouwen starten onder meer Melanie Matthijs…

Het was een lekker triatlonweertje vanmiddag dus ik had er wel zijn in…ik wist niet goed wat ik moest verwachten aangezien ik nog nooit aan een wedstrijd van dit niveau heb deelgenomen zo kort na een volledige triatlon. Gisteren bij het losfietsen had ik echt ‘slappe’ benen maar dat kon ook aan het griepje van vorige week donderdag en vrijdag gelegen hebben. De temperatuur van het water was in alle geval laag genoeg om er snel terug uit te komen…hoewel me dat toch maar een zwemtijd van 16’03 opleverde wat toch 3′ trager is dan de eerste zwemmer.
Met behoorlijk wat achterstand ben ik dus aan het fietsen begonnen. Ik had me zelf voorgenomen om vandaag GEEN gele kaart te pakken door iets te dicht (lees 9.5m ipv 10m) te fietsen en zo een machtgeile scheids tegen de borst te stoten. Eigenaardig genoeg fietste ik bijna het volledige parcours zo goed als alleen…de nooit afwezige polderwind zorgde voor een (kleine) selectie en hier en daar moest er toch iemand passen.

Een behoorlijke vlotte wissel en op pad voor 10km op de zeedijk…talrijke supporters langs de weg…leuk!! Ik had een vlot ritme te pakken al lukte het niet om echt ‘diep’ gaan. Rond de 23e plaats liep ik uiteindelijk over de meet zonder echt tevreden of ontgoocheld te zijn. Stilletjes had ik misschien gehoopt om binnen de 20 eerste te eindigen maar gezien het sterke deelnemersveld en het hoge niveau zal ik me maar neerleggen bij mijn prestatie! De inschrijving voor volgend jaar kon ik in ieder geval verzekeren…

De strijd tussen man en vrouw werd gewonnen door Sofie Goos (voor alle duidelijkheid: een vrouw) en de wedstrijd bij de heren werd op een magistrale wijze gewonnen door Frederik Van Lierde…om het met Peter Croes zijn woorden te zeggen: ‘ik was de beste van de rest’…hij werd mooi 2e want op Van Lierde stond echt geen maat.
Michael werd heel verdienstelijk 6e (voor Luc Van Lierde) en Hannes werd 14e (wat een knappe prestatie voor onze youngster!!!). Melanie had af te rekenen met probleempjes aan de fiets en kon haar niet echt doorzetten vandaag!

Voor foto’s verwijs ik jullie door naar de website van het SMO-team (zie links)!