index3 Vorige zaterdag was het SMO-team één van de belangrijkste organisatoren van de eerste kidstriatlon in Maldegem. Het sportieve gebeuren speelde zich allemaal af in en rond het park van Maldegem…3 waves van gemotiveerde jongelui gaven het beste van zichzelf en streden als volleerde triatleten voor wat ze waard waren. Een heel verscheiden deelnemersveld van jongens, meisjes, jong, iets ouder en nog iets ouder op koersfiets of MTB, stadsfiets of crossfiets genoot ten volle van de prachtige organisatie van de sportdienst van Maldegem en de verantwoordelijken van onze jeugdafdeling!
Proficiat aan alle atleetjes en de initiatiefnemers!!

In de namiddag stond dan een recreatieve 1/8 en een al even recreatieve 1/4 triatlon op het (kermis)programma. Ik startte zelf om 14u in de 1/4 wedstrijd met op het menu: 1500m zwemmen (in het zwembad), 9 plaatselijke ronden fietsen (42km) en 6 rondjes lopen (10km).
Het weer was beter dan de dagen voordien en onder een herfstig zonnetje konden we ons ding doen! Als 3e kwam ik uit het water (uniek) na welgeteld 21’…Patrick Blomme en Hans Heynssens (beiden ex-zwemmers en recreanten van het SMO-team) hadden er ondertussen al hun baantjes op zitten. Een toer van een kleine 5km fietsen betekent veel draaien en keren en al na 1000m werd ik de verkeerde kant opgestuurd door een seingever die een auto achter me heel duidelijk teken deed waar hij moest inrijden…ikke dus ook die richting uit deju. Remmen dicht, U-turn en opnieuw achtervolgen.
Na een 3-tal ronden kon ik de koppositie overnemen om na 1u7 mijn fiets te parkeren in het wisselpark…Tijdens mijn favoriete onderdeel hoefde ik niet echt meer diep te gaan om achterliggende atleten af te houden en na 2u03 kon ik mijn eerste triatlon ooit winnend afsluiten.
Goed, eerlijkheidshalve dien ik er bij te vermelden dat de tegenstand vooral uit echte recreanten bestond en deze zege dus niet echt een referentie is. Maar goed, winst is winst en dit heb ik nu toch ook eens mogen meemaken…
Koen De Ridder en Sofie Van Hulle wonnen de 1/8 triatlon dus SMO liet zich terug van zijn beste kant zien!!

Nu trainen we nog een beetje verder om op 10 oktober nog de 1/2 marathon van Brussel mee te pikken…daarna nog wat afbouwen en dit seizoen is weer voor evaluatie vatbaar…