Even laten weten dat we nog leven, dat er nog getraind wordt en dat ik uiteraard tevreden ben met de zachte temperaturen en het lentezonnetje van de laatste week…
Vorige zondag stond er een doorgedreven halve marathon op het programma in Sluis…onder de noemer ‘Zwinstedenloop’ organiseert de pittoreske gemeente er jaarlijks een aantal loopwedstrijden over verschillende afstanden met als ‘koninginneloop’ een 21km-loop. Ik stond er net als heel wat andere SMO-ers aan de start om even te testen hoe het met het loopniveau gesteld is…we hadden 140km Vlaamse Ardennen in de benen dus echt fris stonden we niet aan de start maar dat is nu net niet de bedoeling in deze trainingsfase.
In een stralende zon starten we in het centrum voor een plaatselijk rondje om dan via de boorden van de Damse Vaart richting Damme te lopen…ik had direct de goede tred te pakken en in een uitgedund groepje achter de koplopers hielden we er een strak tempo op na. Na 11km heb ik het commando wat overgenomen omdat het tempo wat zakte…het groepje dunde nog wat verder uit en we liepen nog een aantal atleten voorbij. 1u16’50” later stond ik terug waar ik gestart was en kon ik terugblikken op een constante loop. Ik hoop dat alles zo blijft evolueren (ook het weer!!) zodat we ook de eerste wedstrijden met hetzelfde zalige gevoel kunnen afwerken.

Gisteren reed ik via Maldegem-Oostakker-Nazareth terug naar Eeklo en had 165km op de teller staan…het was op sommige momenten eenzaam opboksen tegen de wind. Het eerste half uurtje mocht ik al 2 platte bandjes vervangen…de fietspomp van mijn zus en een fietsmaker (nieuwe achterband) brachten soelaas waardoor ik de rest van de dag gespaard bleef van pech. Daarnet nog een kleine 2u gelopen dus de beentjes verdienen een beetje rust nu…lees: ‘oefeningetjes’ doen met dochter Bente…ook heel leuk!
Tot binnenkort…