6216 Gisteren streed een hele grote SMO-Specialized delegatie in Doornik voor wat ze waard was…in verschillende teams stonden we aan de start van het ploegenkampioenschap duatlon (in de voormiddag) en triatlon (in de namiddag). Het eerste team stond na een verbeten strijd op het podium maar meer dan een 3e plaats zat er deze keer niet in. Door de afwezigheid van Hannes Vandermoere wegens ziekte en de blessure van Peter Croes (die afhaakte na het fietsen) kon het team toch niet zijn volle gewicht in de schaal werpen…Het 2e team met mezelf als regulator werd gediskwalificeerd omdat ik tijdens de laatste loopkilometer een ploegmaat aan het duwen was. Terecht zo blijkt want zo staat het in het reglement, inconsequent want zowat alle ploegen bezondigden zich hieraan. De vrouwen werden ook al eerder van een knappe 3e plaats gehouden door diskwalificatie wegens ‘onreglementair verplaatsen naar de wisselzone na het zwemmen’…ook hier werd vooral gewerkt met 2 maten en 2 gewichten. Andere vrouwenteams fietsen gewoon verder terwijl één van hen een lekke band herstelde om daarna met z’n allen weer verder te rijden. Alle moeite en opwinding ten spijt bleef men doof voor elk protest.

In alle geval is het seizoen hiermee op gang geschoten. Volgende week volgt Geel en dat is traditioneel een eerste ontmoetingsplaats voor tal van sterke atleten die zichzelf na een lange winter aan een test onderwerpen.
Ik voel mezelf week na week sterker worden en al is Geel absoluut geen doel voor mij hoop ik toch om er vertrouwen op te doen voor wat komen zal…