plantar-fasciitis Neen, geen nieuwe diersoort of alternatieve wedstrijd…wel een ontsteking aan de fascia van de rechtervoet. Meer bepaald de bindweefselband die onder de voetzool doorloopt en de bal van de voet met het hielbeen verbindt. Dit speelt me nu toch al een paar weken parten en het trainingsschema wordt constant aangepast aan het herstel van de voet. Het gaat momenteel de goede richting uit maar volledig pijnvrij kan ik het moeilijk noemen.
Maar goed, Osteopaat Bart Lampaert en dokter Van De Velde stellen hun diensten steeds ter beschikking en er zijn veel mensen die veel minder geluk hebben…niet klagen dus.

Ik ben ondertussen al goed gevorderd in de opbouw en de echte lange afstanden zijn dus eerder regel dan uitzondering…ritten van 6u, lange zwemtrainingen en vele kilometers lopen bepalen de agenda. De zin om er iets van te maken is groot, de weersomstandigheden werken heel goed mee en de interesse van de belangrijkste personen rondom mij wordt steeds groter.
Volgende week trekken we richting Bütgenbach voor de laatste test. Daarna staat er nog wat finetuning op het programma gevolgd door de taperperiode waarin langzaam wordt afgebouwd en het lichaam wordt opgeladen voor D-day.

Op 6 juli vertrek ik samen met ‘nonkel’ Aäron, traditiegetrouw mijn vaste begeleider, naar Spalt…Mijn vrouwtjes samen met opa en oma Eeklo vergezellen ons op vrijdag en op zondag 10/07 geef ik dan het beste van mezelf.

To be continued…