images34 Vanmorgen dus het fietsparcours (radstrecke) aan een inspectie onderworpen…de meningen waren unaniem. Een heel mooi maar verraderlijk fietsparcours. Echt vlak is het nooit en het gaat met momenten stevig bergop. Dat brengt natuurlijk ook leuke afdalingen met zich mee waar dus een beetje recuperatie mogelijk is. Echt alles in Duitsland is super goed georganiseerd…de Deutsche gründlichkeit klinkt iedereen wel bekend in de oren. Het asfalt hier is onberispelijk en waar stukken aan vervanging toe zijn wordt dit heel grondig aangepakt…zo passeerden wij een zone van één kilometer waar er op verschillende plaatsen grote putten uitgeslepen waren van een 10-tal cm diep die men aan het opvullen was met nieuwe toplaag die men biljartvlak laat opgaan in het wegdek. Geen tijdelijke of vluchtige oplossingen zoals we gewoon zijn in ons land…Overal ligt alles er net bij en houden de chauffeurs zich aan de snelheden op de secundaire wegen.

Het parcours bestaat uit 2 ronden van 86km gevolgd door een uitloopstrook naar de 2e wisselzone die 4 kilometer van de zwemstart is gelegen (Main-Donaukanaal te Hilpoltstein). Van daaruit vertrekken we dan al lopend terug naar het kanaal om langsheen het water een groot stuk van de marathon af te leggen op een grindpad. De laatste 10km gaan terug richting het centrum van Roth waar een heel mooie finishzone is opgesteld in een park op een kleine 2km van de 2e wisselzone. Het zal voor de supporters dus een heen en weer gewandel worden om ons verschillende keren aan het werk te zien en van de nodige aanmoedigingen te voorzien…in Aäron zijn geval ook om de nodige bevoorrading te voorzien…waarvoor uitermate dank natuurlijk! Die kerel hier is goud waard!!

Mijn vrouwtje is ondertussen aan haar laatste werkdagen bezig in…Duitsland op 2u van Roth. Nog gauw wat vergaderingen beleggen om daarna te genieten van een welverdiende eerste vakantieweek…ik zal blij zijn als Jo, Bente en mijn ouders (ondertussen heel trouwe fans) hier zullen zijn vrijdag om dan met hen samen naar de wedstrijd toe te leven. Triatlon vraagt heel veel inspanning en discipline…niet alleen van de atleet maar ook van de naaste omgeving. Op het ultieme moment samen de (hopelijke) climax beleven is goud waard!

Morgenmiddag gaan we nummer 172 afhalen…daarna kan de countdown echt beginnen.