dag-3_20 Ik mag deelnemen zondag…alle officiële documenten en benodigdheden zijn getekend en opgehaald. Een vlotte organisatie zorgt hier voor een aangenaam gevoel bij het afhandelen van deze noodzakelijkheden en dit op een paar minuten tijd. Het triatlonpark bestaat naast de registratietent uit een grote expo met evenveel blitse fietsen als triatleten die aan de start staan zondag (3500), wetsuits van alle merken, schoenen in duizend kleuren en andere prullaria. Centraal in het park is de finishzone opgebouwd tussen 2 grote tribunes…het belooft een kippenvelmoment te worden voor wie de finish haalt. Een heel sfeervolle bedoening hier…

Deze morgen heb ik Aäron een stevige looptraining opgelegd in functie van zijn eerste halve triatlon in Antwerpen (24/07) terwijl ik zelf 50′ de benen losgooide. Dit keer bleef ik in het dal wat het wat minder vermoeiend maakte. Ik liep opnieuw een andere richting uit en kon terug genieten van de rustige streek. Er wordt hier heel wat hop geteeld. Een plaatselijke brouwerij brengt hier Spalterstreekbier op de markt! Opa Eeklo mag zich al opwarmen aan de gedachte van een grote ‘vaas’ gerstenat dat hier eerder regel dan uitzondering is.
De specifieke hopkuilen waarop metershoge palen in wigwamvorm worden geplaatst waartegen de hopranken tegenaan groeien zorgen voor een feeëriek beeld in het landschap…de staakvelden zijn hier te vinden in alle oppervlaktes van klein naar groot.

Morgenochtend na het ontwaken een plonsje in het kanaal gevolgd door een stevig ontbijt en wat rust…later nog een beetje fietsen en de dierbaren opwachten!
Morgen laat ik de geïnteresseerden weten hoe de wedstrijd kan gevolgd worden via het internet.