Zoals gisteren vermeld stond er een trip naar de hoofdstad op het programma in de namiddag…het bezoek stond vooral in het teken van de wedstrijd met het uitzoeken van de startplaats, de wisselzone(s), het registratiehotel en dergelijke…we wandelden ook gedeeltelijk eens het loopparcours van Aäron zijn wedstrijd af (tevens ook de plaats waar zondag het hele circus van start gaat).

Ons Bente had een lange middagrust nodig waardoor we pas laat in de namiddag konden vertrekken. We beperkten ons dus louter tot bovenstaande activiteiten en maakten al plannen voor de volgende dag, vandaag dus.
Na een rustig ontbijt op ons schitterend terras aan de oever van de grote visvijver vertrokken we rond 9u terug naar Kopenhagen. In de voormiddag stond een zwemtraining op het programma ‘on the racecourse’. Aäron zwom (een ingekorte versie) vlot mee en ik heb het volledige traject verkend. Mama en Bente beleefden ondertussen een leuke tijd op het strand aan de oever…niet onbelangrijk, de zon was volop van de partij!!

Na een bevredigende zwemsessie snel onze kledij aangetrokken, Bente ondertussen aan het stuur van ‘haar’ auto, en ons dichterbij een metrostation geparkeerd. Via metrohalte Amagerstrand richting centrum om er in een gezellige buurt (die mama Jo al had uitgezocht in de reisgids) op een terras de innerlijke mens te verstevigen! Het heeft ons voortreffelijk gesmaakt! Bente had ondertussen ook het lumineuze idee gekregen om een uiltje te vangen in haar buggy wat ons de kans gaf om onze menu te bepalen.
Na de break zijn we een bootje opgestapt om een toeristische rondvaart mee te pikken doorheen de haven en enkele heel mooie kanaaltjes richting de historische bezienswaardigheden (oa little mermaid…die op reis is naar China momenteel) in dit stadsdeel…echt de moeite!!
Hierna dan terug de beentjes gestrekt voor een (gedeeltelijke) stadswandeling