images35 Vandaag en morgen werd (wordt) tussen 6u30 en 9u het Main-Donaukanaal ter hoogte van Hilpoltstein afgesloten om alle deelnemers de mogelijkheid te geven om het zwemparcours te verkennen en op die manier niets aan het toeval over te laten. Heel veel triatleten zijn behoorlijk autistisch en zweren bij steeds dezelfde voorbereiding voor hun belangrijkste wedstrijden, inclusief het in zich opnemen van de verschillende parcoursen (zwemmen-fietsen-lopen) en de daarbij behorende wisselzones. Evident is dit hier niet aangezien het kanaal een drukke vaarweg voor grote schepen is tussen de Rijn en de Donau. Zoals eerder geschreven is op deze Duitse organisatie niets aan te merken dus hebben ze ook dit maar mooi voor elkaar gekregen…beetje jammer dat sommige atleten om 9u nog het water induiken voor hun training terwijl in alle wedstrijdcommunicatie duidelijk gevraagd wordt om enkel tussen bovenvermelde uren te zwemmen.

Dit jaar hebben wij het genoegen om te starten in de 10e editie van Challenge Roth (voorheen Ironman Roth). Dit brengt met zich mee dat hier heel wat ‘mooi’ volk aan de start staat. Veel van de beste triatleten ter wereld (zoals ze het hier aankondigen) starten zondag in ‘the world’s largest long-course triathlon’. Maar liefst 5250 atleten uit 60 verschillende landen duiken zondag het water in verschillende waves. 3300 van hen hebben de ambitie om de volle 3.8km zwemmen,180km fietsen en de afsluitende marathon van 42.2 km individueel te volmaken. De rest doet het in teams van 3 atleten waarbij elk 1 discipline voor zijn/haar rekening neemt. Het niveau zal hier ongetwijfeld heel hoog liggen!
Duitsland is het sportland bij uitstek en dat merk je ook aan de Duitse age-groupers (amateurs zoals ikzelf) die hier rondlopen…allen zijn ze heel goed geëquipeerd en komen ze bijzonder scherp voor de dag. Naast hen staan ook liefhebbers aan de start die voor hun eerste grote uitdaging staan…vanmorgen hebben Aäron en ik een Japanner wegwijs gemaakt in het ABC van deze triatlon. De man sprak amper Engels en wist niets (maar dan ook niets) van het hele gebeuren af…al had hij wel de weg naar de zwemstart gevonden.
Iedereen verdient natuurlijk evenveel succeswensen en geluk!!

Nu alles in mijn bezit is dat in mijn bezit moet zijn, is het aftellen langzaam begonnen…na het zwemmen, het ontbijt en wat rust werd de fiets nog eens buiten gehaald voor anderhalf uur losfietsen. Aäron zette nadien zijn tocht verder voor nog 2.5u terwijl ik terug de innerlijke mens versterkte. Later vandaag wordt de fiets nog raceklaar gemaakt en verder staat alles in het teken van de ontvangst van het gezinnetje.

Zondag start het hele gebeuren hier om 6u30. Dan duiken de eerste atleten (profs mannen en vrouwen, snelste age-groupers, 65-jarigen en atleten die aan alle 24 edities van deze wedstrijd deelnamen) in het water. Op verschillende tijdstippen daarna starten dan nog een aantal ander waves…
De eerste mannelijke atleet wordt hier rond 14u20 aan de aankomst verwacht, de winnares rond 14u49. Mijn ambities liggen uiteraard op een iets ander niveau dus tel er gerust een uurtje bij…
Alles valt hier te volgen. Klik vervolgens op live results in het rode balkje onder de banner (vanaf zondag werkzaam). Door het intikken van startnummer 172 of mijn naam zouden jullie mijn processie moeten kunnen volgen. Ook mijn coach Tim De Vilder start om 6u30 met het nummer 107.

Andere interessante namen: Andreas Raelert (winnaar vorig jaar, 1), Sebastian Kienle (2e vorig jaar,2), James Cunnama (3), Lothar Leder (4), Chrissie Wellington (meervoudig winnares Hawaï en vele andere IM, 51), Johan Smolders (157), Peter Laureyns (133) en Luc De Wispelaere (953).

Succes aan allen!! Veel plezier voor de diehards die willen volgen…