Afgelopen dinsdag mocht ik er een jaartje bijschrijven…en ben dus mijn laatste jaar ingegaan in de age-group 30-34. Sommige dagen voel ik me wel al eens een gevorderde dertiger maar het overgrote deel van de tijd voel ik me eigenlijk niet anders dan de voorbije jaren…en dat is overwegend goed. De echte toppers op de lange afstand komen pas vanaf die leeftijd op kruissnelheid…dat belooft.
De voet kan terug de (lichte) tempotrainingen trotseren wat op zich al gunstig is voor de moraal! Er worden ook opnieuw plannen gesmeed om de winter te vullen en we hopen op gunstige weersomstandigheden…waar we voorlopig niet over te klagen hebben! De vorige 2 jaar winterde het al een tijdje nu. Om het met een cliché te schrijven…’wat we gehad hebben kunnen ze ons niet meer ontnemen’.
SMO-Specialized broedt ook op ambitieuze plannen. Naast de focus van onze olympiërs (O.S. Londen) hebben zich heel wat atleten ingeschreven voor de Ironman van Zürich. De meesten zullen daar hun debuut maken op de volledige afstand en leven al enkele weken toe naar hun moment suprême…en dit in het bijzijn van ervaren rot Filip Lasoen.
Het zal boeiend worden om hen te volgen en bij te staan waar nodig!