images45 Gisteren stond in het winderige maar heel zonnige Sluis opnieuw de populaire Zwinstedenloop op het programma. Met 690 deelnemers op de lange afstand (21km) kunnen ze daar echt van een overweldigend succes spreken. Ook op de kortere afstanden (5 en 10km) stonden heel wat enthousiaste sportievelingen aan de start…
Voorafgaand aan het startsignaal om 13u werd de busramp in Zwitserland met 1 minuut stilte herdacht. De ingetogen menigte toonde een teken van rouw en de minuut werd ook hier afgesloten met een daverend applaus…moge het medeleven van velen een hart onder de riem zijn van de getroffenen!!

Ik stond op de achterste rijen in het smalle centrumstraatje en moest tijdens het eerste plaatselijke lusje van 1 km doorheen het stadscentrum halsbrekende toeren uithalen om een beetje op te schuiven richting de koplopers.
Na een 2-tal kilometer kwam iedereen zowat in zijn ritme en liep ik met een vlotte tred naar voor toe. In mijn zog een groot aantal atleten die zich verscholen achter mijn ‘brede’ rug…de wind blies hier behoorlijk hard in het nadeel.
Alles verliep vlot en de zware trainingsdag van zaterdag leek me in eerste instantie geen parten te spelen. Nog iets verder kwam ik bij een zeer sterk lopende Wim Laloo (in volle voorbereiding op de marathon van Rotterdam).

Na het keerpunt wachtte ons een goede 7km rugwind wat ons wat ademruimte gaf maar op 15km voelde ik dan toch de batterij langzaam leeglopen en moest ik temporiseren terwijl Wim heel vlot verder liep en zijn tempo kon handhaven. Het laatste stuk van 4km werden we opnieuw aan tegenwind onderworpen. Ik had een 3e adem te pakken en het liep opnieuw iets vlotter…1u21′ na het startsignaal liep ik het centrum terug binnen waar ik werd opgewacht door mijn 2 vrouwtjes en onze baby in de buik…Wim liep net onder de 1u20 en is duidelijk klaar voor zijn marathon op 15 april. Succes man!!!
Voor mezelf was dit een leerrijke week…een goede test maar toch nog wat werk voor de boeg. Eerst en vooral mijn pijnlijke voetjes laten behandelen door Carolien (Boyash ) die met plezier wat gevoelige eeltpitjes zal verwijderen…