pasen Het begint zo stilaan een traditie te worden op paasmaandag…Eeklorun. Dit jaar stond voor de eerste keer een 15km geprogrammeerd naast de kids-run, de 5 en 10km. Een parcours van 5km dat ons doorheen de tuinen van het psychiatrisch ziekenhuis naar de kerk loodste en ons dan door wat kleinere straatjes terug richting sportterreinen stuurde…1,2 of 3 ronden…voor ieder wat wils.

In tegenstelling tot vorig jaar stonden we vandaag met druilerige regen aan de start. Ik had me voorgenomen om progressief te lopen en elke ronde iets sneller af te leggen. In het begin wordt er (vooral onder invloed van de mannen van de korte afstand) altijd wel wat te snel gelopen om positie te kiezen. Er zat behoorlijk veel wind en ook de stevige trainingen van de voorbije dagen zorgden voor wat gebrek aan frisheid bij aanvang…maar lopen is nu eenmaal mijn ding dus na een tijdje kwam het wel goed. Ik slaagde in mijn opzet en liep elke ronde iets vlotter om uiteindelijk in 54′ te finishen ergens op plaats 4 of 5 (maar dat was geen doel op zich).
Het was alweer een geslaagde organisatie van Pascal Schelstraete en zijn team.

We zitten nu halfweg de paasvakantie en de eerste week was heel goed gevuld…een beetje werken aan de kinderkamer, hier en daar nog wat andere zaken regelen, dochterlief entertainen en trainen natuurlijk. Mijn vrouwke moet nog een kleine 2 weken werken om het daarna eindelijk wat rustiger aan te doen ter voorbereiding voor haar ‘triatlon’ van 2012…de bevalling. Grote zus Bente is ondertussen dolenthousiast en kijkt er eveneens naar uit…al is ze voorlopig niet echt happig op een innig momentje maar haar kersvers neefje Florian (10 dagen oud).

nog 4 weekjes…als de baby daar tenminste zolang wil blijven zitten.