marathon Voor een aantal marathonlopers stond er de voorbije weekends een ‘wedstrijdje’ op het programma… 42.2 km tegen de klok, tegen jezelf en tegen de weeromstandigheden dit jaar. Vorige week in Rotterdam werden mooie prestaties geleverd ondanks het gure weer. Wim Laloo liep een heel mooie 2u58 waarmee zijn missie meer dan geslaagd is! Olivier Verhaeghe mikte op 3u15 maar moest zich tevreden stellen met 3u23. Hij was uitermate tevreden met zijn vooruitgang en heeft een pak ervaring opgedaan tijdens de lange voorbereiding. Zijn volgende marathon staat al op de kalender terwijl Wim zich nu richt op het triatlonseizoen.

Gisteren werd er dan in de Metropool gestreden voor het behalen van bepaalde doelen. Elien Van Loocke en Wannes Wylin kwamen er aan de start na een allesbehalve ideale voorbereiding. Beiden kampten met blessures eigen aan lopers (scheenbeenvliesontsteking en pijnlijke knieën) maar stonden toch met heel veel ‘goesting’ aan de start…en karakter toonden ze allebei. Elien strandde op enkele minuten van haar doel (3u55) na vervelende pijn aan het scheenbeen en voor Wannes werd het een echte calvarietocht…halfweg zat hij voor op schema (21km, 1u42) maar na een korte pauze aan een bevoorradingsstation kwam de pijn in de knie heel hard opzetten. Al wandelend/joggend moest hij de laatste 20km afleggen maar hij weigerde te plooien…of dit de meest verstandige beslissing was valt te betwijfelen maar een gebrek aan doorzettingsvermogen kan je hem in alle geval niet aanwrijven!
Voor beiden staat nu eerst een helende rustperiode op de planning om daarna, naar eigen zeggen, een nieuwe recordpoging te ondergaan…sport kan toch uitdagend zijn…en het coachen al evenzeer!!!