trui Zaterdag stond onze Belgische Kampioen triatlon Peter Croes, één van de boegbeelden van SMO-Specialized, aan de start van de kwarttriatlon te Sint-Laureins. Na de ontgoocheling van het missen van de Olympische spelen stond hij gemotiveerd aan de start na een rusteloze week volgen vragen en (voorlopig) weinig antwoorden…de andere favorieten wisten dus wie de te kloppen man was.
En ja hoor, van start tot finish domineerde hij de wedstrijd om uiteindelijk met met een paar minuten voorsprong te triomferen in het sportcentrum in Bentille…een heel knappe prestatie in deze omstandigheden!

Ik werd 10e na alweer een matig zwemnummer, een relatief constante fietsproef op de nieuwe fiets en een sterke eindloop. Op 1 of 2 plaatsen na was dit het hoogst haalbare op deze afstand die me nog nooit echt gelegen heeft. Ik mis de explosiviteit om snel van start te gaan in het zwemmen en ben dus al van start af op achtervolgen aangewezen…het fietsen gaf me een behoorlijk bevredigend gevoel (in functie van de lange afstand) maar volstaat op korte afstand ook niet om echt aansluiting te vinden bij de koplopers. Ik heb nog wat werk aan het fietsen in tijdritpositie en de rug zal nog het één en ander moeten verdragen om klaar te zijn voor een ritje van 180km in Frankfurt…deze week hoop ik me nog eens te laten positioneren via het nieuwe meetsysteem van Alain van Cycloon en dan wachten er gewoon nog veel trainingskilometers.

Maar met de titel van dit stukje wil ik nog iemand anders aanhalen die een heel knappe prestatie geleverd heeft! Sven Mallezie , een atleet die ik sinds dit seizoen begeleid, is vorige zaterdag Belgisch Kampioen marathon geworden in het skeeleren. Een buitengewoon knap resultaat in deze toch wel harde sport…een vlucht van 30km waarbij alle andere favorieten zich één voor één in de vernieling reden in de achtervolging om dan solo te finishen. Meer moet dat niet zijn!! Zijn trainer is uitermate tevreden!!
Zijn verslag kan je hier lezen.