euregio Sint-Laureins ligt alweer een paar (trainings)weken achter ons en Frankfurt (8 juli) komt steeds dichter. Ik heb van de voorbije periode gebruik gemaakt om het volume van de trainingen nog wat op te drijven en om een aantal stevige prikkels in functie van de ironman in te lassen. Het is de laatste maanden niet altijd een pretje om te trainen in België door de talrijke regenbuien en de ongenadige wind maar uiteindelijk is dit wel een heel goede mentale en fysieke training. Het opboksen tegen de wind maakt ons sterker en vroeg of laat werpt dat zijn vruchten af…

Zondag volgt als intermezzo nog de Euregiotriatlon in de streek van het drielandenpunt (België, Luxemburg en Duitsland). Dit jaar geldt deze halve triatlon (1.9/84/21) met start en finish in sportcentrum Wörriken te Bütgenbach tevens als Belgisch kampioenschap long distance…er staan dus heel wat toppers aan de start te beginnen met onze eigen kanonnen Michael Dewilde, Tom Vander Hoogerstraete en Hannes Vandermoere (vorig jaar goed voor een bronzen plak op het BK LD in Eupen). Het belooft daar dus een mooie strijd te worden…met nog veel andere SMO-Specialized-atleten aan de start.
Voor mezelf is dit een laatste test ifv IM Frankfurt die 2 weken later plaatsvindt. Het wordt hinken op 2 gedachten om enerzijds een goede wedstrijd af te werken en vertrouwen te tanken en om anderzijds toch niet te veel poeder te verschieten zodat ik de laatste serieuze trainingsweek nog min of meer fris kan afwerken.
Ik kijk in alle geval uit naar begin juli waar ik hoop de noeste arbeid van de afgelopen maanden om te zetten in een bevredigend resultaat…