klok Gisteren heb ik de laatste test voor Frankfurt afgewerkt en nu resten me nog enkele stevige trainingen gevolgd door een rustige afbouw naar de wedstrijd in Frankfurt toe.
Ik ben echter niet veel wijzer geworden in de Oostkantons…het was daar net zoals hier heel winderig en later in de wedstrijd ook nat en koud. Hierdoor is mijn fietsonderdeel toch een beetje de mist ingegaan omdat ik nu éénmaal geen held ben in het afdalen met een constant beukende wind in de zij. Ik had me sowieso voorgenomen om geen risico’s te nemen maar nu werd het wel heel voorzichtig op sommige momenten. Even belande ik zelfs in het prachtige decor in Duitstalig Belgïe door een windstoot die me verraste en me in de struikjes blies. Waarschijnlijk heel erg grappig om zien.

Maar goed…uit de trainingen kan ik afleiden dat ik sterk voor de dag kan komen op de fiets maar dan zullen de omstandigheden een beetje moeten meezitten omdat ik behoorlijk wat van mijn capaciteiten verlies bij koude en regen.
Ook mijn fietspositie is nog niet ideaal maar hier wil ik niets meer aan veranderen omdat er simpelweg te weinig tijd is om een aangepaste positie uit te testen. Slechts een maand voorbereiden op een nieuwe fiets is te weinig.

Wat het zwemmen betreft had ik gisteren een iets beter watergevoel en zwom ik zelfs iets sneller dan vorig jaar in dezelfde wedstrijd. Mijn favoriete onderdeel ‘liep’ als een trein en ik kon na de 21km gerust nog even doorgaan…ik hoop dat ik dit dus kan doortrekken naar de marathon. In een volledige triatlon worden de prijzen pas uitgedeeld tijdens de laatste 21 loopkilometers.
Kort en bondig: bijna gerustgesteld over het zwemmen, ontgoocheld over het fietsen door mijn terughoudendheid en het mentale aspect dat onderhevig is aan het weer, een supergevoel tijdens het lopen.
Vandaag voel ik me ook heel fris dus aan de conditie zal het niet liggen…

Hannes Cool werd Belgisch kampioen na een heel sterke tijd…eerste SMO-er werd Olivier Cardoen (7e) plaats die een schitterende wederoptreden maakte in Belgïe. Michael werd 13e en Tom Hellemans (22e) en Bart De Vrieze (34e) deden het gewoonweg fantastisch!! Watch Bart in Zürich!!
Ik ben ook fier op een paar van mijn atleten…Aäron overtrof zichzelf en haalde een mooie tijd nadat hij toch wat pech kende op de fiets! Johan Cobbaert, op een paar wedstrijden na een beginner, heeft ook de smaak te pakken na een verdienstelijke wedstrijd. En tenslotte, Timothy Saey zal er staan in Zürich.