download1 Dat zijn de voornaamste hellingen die ons te wachten staan komende zondag…vandaag deden Aäron en ik een toer op het parcours en naar goede gewoonte is alles op zijn Duits gewoon goed geregeld. Op wat geknoei in Frankfurt City na vonden we de omloop zonder problemen door duidelijke borden (genre onze vijfdorpen- of drongengoedroute) die op de cruciale punten de weg wijzen. Eenmaal uit het centrum van de stad wordt het aangenaam fietsen in het hinterland van Hessen. Uitgestrekte velden, massa’s windmolens, rolling hills en bovenvernoemde kuitenbijters. The Hell verwijst echt naar de hel zoals wij die kennen door onze vriend Tom Boonen…alleen lopen de kasseien hier wel omhoog en groeit er geen gras tussen. The Beast en Heartbreak Hill zijn dan weer goedlopende, lange hellingen waar best met een klein verzet wordt op gefietst (in mijn geval dan toch) en die overmoedigheid ongenadig zullen afstraffen.

Het wordt opnieuw zoeken naar een goed evenwicht tussen een aanvaardbaar maar toch energiebesparend tempo…daarna wacht immers nog een marathon langs de Main waar ons 4 ronden van 10km (2 lussen van 5km rond een centraal punt) worden voorgeschoteld op een prachtig pad naast het water met aan de uiteinden telkens 2 venijnige bruggen.
We zochten in de late namiddag ook de Langener Waldsee op om een half uurtje los te zwemmen…morgenvroeg keren we terug om iets langer te zwemmen en de wisselzone te bekijken.
Het weer is hier beter dan in België volgens de berichten van het thuisfront…en zonder enig leedvermaak zijn wij daar niet rouwig om!

Er staat ook een eerste foto-albumke in het desbetreffende mapje…