download2 Niet minder dan 3000 triatleten starten zondag in de Langener Waldsee…vanaf vandaag kan iedereen die zondag aan ‘Der längste Tag des Jahres’ deelneemt zijn officiële benodigdheden ophalen op de Römerberg, het stadhuisplein in het centrum van Frankfurt am Main. Heel wat volk dat hier moet passeren dus…maar zoals gisteren al vermeld is alles op zijn Duits geregeld en zal niemand hier ook maar enig probleem ondervinden!
In het boekje met de laatste richtlijnen wordt hier heel wat aandacht besteed aan de strijd der titanen…De Duitser Andreas Raelert (wereldrecordhouder lange afstand, , 7u41’36”, Roth 2011, 34 jaar) en Marino Van Hoenacker (2e snelste tijd ooit, 7u45’58, Klagenfürt 2011, 35 jaar) nemen het hier nu al tegen elkaar op en wachten dit jaar dus niet tot in Hawaï om de degens te kruisen. Marino liet zelfs een 7e overwinning op rij in ‘zijn’ Klagenfürt links liggen om hier het beste van zichzelf te geven. Als 3e hond in dit spel wordt Sebastian Kienle (28 jaar) als gevaarlijke outsider getipt…met andere namen als Stephan Vuckovic, Yvonne Van Vlerken en onze Sophie De Groote zullen de supporters hier geen gebrek hebben aan een mooie vertoning.

Bij de age-groupers hopen Tim De Vilder (174), Bart Colpaert (169) en uiteraard ikzelf op een plaatsje in de hoogste regionen. Ik mag zondag met nummer 172 starten om 6u45 samen met de profs en een ‘beperkte’ groep van 500 atleten.
Hopelijk kunnen we de noeste arbeid van de voorbije maanden omzetten in een bevredigend resultaat…
Morgen zal ik voor de geïnteresseerden wat gegevens posten over hoe de race te volgen valt…

Het is hier in alle geval heel leuk met mijn trouwe supporters om me heen…opa Dirk als bezorgde brombeer, de oma’s als stille genieters, mijn vrouwtje als getrouwe manager van dienst, Aäron als bron van rust in alle chaos, Bente beleeft de tijd van haar leven met zoveel verwennerij rondom haar en Hasse geniet van alle aandacht en beseft helemaal nog niet waar ze is. Ik zou het als atleet niet anders willen dan die gezellige drukte om me heen…ook al ben ik momenteel de moeilijkste van de hoop en soms wel wat kortaf. Het is super dat de mensen die je steunen door dik en door dun er mijn pre-racegrillen willen bijnemen.