download3…stonden me (ons) deze morgen nog te wachten tot de start…een relaxed day waar enkel de ‘verplichte’ briefing op de planning stond. Oorspronkelijk was de aanvang van de briefing voorzien om 16u30 maar dat bleek om de één of de andere reden een uur vervroegd te zijn. We begonnen met een langzaam ontbijt gespijsd door wat animo van een goed uitgeslapen Bente en voor de eerste keer een bewolkte hemel bij het ontwaken. Gisteren is het in de vooravond hevig beginnen donderen en is er heel wat regen gevallen en zodoende zaten we vanmorgen dus met de fleeces aan rond de tafel…

Hoe meer tijd men heeft hoe moeilijker het is om te beslissen hoe we de dag zullen doorbrengen. Ik wou voor de briefing nog even het loopparcours en de 2e wisselzone inspecteren en ik had ook nog wat kleinigheden nodig die ik op de traditionele expostanden wel kon vinden. Na het middagmaal heeft Jo eerst ons Hasse nog een borstvoeding gegeven en daarna vertrokken we met z’n allen naar het centrum. Als volleerde metrogebruikers stonden we in geen tijd op de Römerbergplaza waar we zondag mogen finishen op het mooie authentieke plein. Alles begint daar al heel wat vorm te krijgen en ook de wisselzone gaf me een duidelijk beeld van hoe en waar. Het belooft een ‘mooie’ marathon te worden langsheen de Main en dit zowel voor de atleten (vlot lopende ondergrond, sfeer,…) als voor de supporters (veel mogelijk om ons bezig te zien en aan te moedigen).
Mooi op tijd vertrokken we met de U5 (unterirdisch, metro zoals wij zeggen) richting Eissporthalle voor de briefing…16u15 ter plaatse, mooi op tijd naar ons mening voor de briefing van 16u30…die op zijn einde liep! Maar goed, nog een aantal belangrijke zaken opgevangen en voor de eerste keer Tim De Vilder tegen het lijf gelopen dus vruchteloos was het zeker niet.

Morgenvroeg wordt de fiets aan de laatste test onderworpen en in de namiddag volgt dan de bike check-in aan de Waldsee…Aäron zijn strijdplan om mij te voorzien van de nodige energie is ondertussen zo goed als opgesteld. Het is geen evidentie om zich in deze wereldstad vlot van punt A naar punt B te verplaatsen als een groot aantal belangrijke toegangswegen worden afgesloten voor een wedstrijdje…maar een betere begeleider als ‘nonkel’ Aäron kan niemand zich inbeelden (en hij geniet er nog van ook)!! Bedankt maat!!! Ook de supporters kijken er naar uit en Opa Dirk bereidt zich voor op zijn taak als persoonlijke assistent van Aäron onder het motto ‘met 2 zijn we sterker dan alleen’.

Voorlopig kan ik nog geen link posten waarop jullie de wedstrijd kunnen volgen…ik hoop dat hij morgen actief is en dat ik dit hier kan vermelden.