9-07-2012-12-00-05Ik ga het niet al te lang maken want ik heb de zwaarste volledige afstand in mijn nog prille carrière afgewerkt en ben redelijk geradbraakt…
Net vandaag was het de slechtste dag in Frankfurt met een paar uur striemende regen en een wind die blies met een kracht die niet moet onderdoen voor de wind die onze contreien nogal dikwijls teistert. Wie me een beetje kent weet dat dit de omstandigheden zijn waar ik allesbehalve in mijn element ben…

Het begon allemaal goed met een zwemtijd van 56′ en onder het uur op de fiets. Daarna, nog in het droge, reed ik atleet na atleet voorbij en ik voelde me echt in mijn sas…het zou een superdag worden. Ik kwam al snel bij Yvonne Van Vlercken en dat bracht met zich mee dat er voortdurend 2 tot 3 scheidsrechters rondom ons cirkelden…geen probleem en mooi reglementair rijden was de boodschap. De enige die constant te dicht reed was zowaar Yvonne zelf en telkens een scheids dichter kwam reed ze er naartoe om te klagen over al de stayerende mannen rondom haar. In de eerste ronde trakteerde scheids nummer 8 me op een “stop, sign and go” (gele kaart) door blocking…ik reed op een lichte bergop (niet gecatologeerd als helling) niet snel genoeg voorbij Yvonne (meer dan 30″) en hup op de bon. Ik verloor daar maar een goede 30″ mee en wat extra energie om terug bij hen te komen (alleen is maar alleen hé). Ondertussen was het zo rond kilometer 30 beginnen regenen zoals het momenteel bij jullie doet…en het werd koud. Ik geraakte een beetje in de knoei met mijn voeding die afgesteld was op de uitgegeven 25°. Ik probeerde dat logisch op te lossen…en hoopte dat het geen weerslag zou geven later.
In de 2e ronde (toen nog op schema van 4u50) fietste ik zonder nadenken (het was geen ingeving of een bewuste zet maar gewoon de automatische piloot) langs rechts voorbij een atleet op een ‘echte helling’ (waar stayeren niet bestraft wordt) omdat de man aan het zwalpen was naar het midden van de weg en net werd voorbijgereden door een Duitser genaamd Karsten…plots enorm hard gefluit achter mij ‘never overtake somebody on the right side’…’I have to give you ablack card sir’…6 minuten in de volgende penalty box bivakkeren (op km 135). En daar stond ik dan kou te lijden (rillen met een reddingsdeken rond mij) en foetsie knappe fietstijd. Maar zoals de titel aangeeft…ik vind van mezelf dat ik mentaal van deze wedstrijd een topper gemaakt heb. Ik liet de regen en harde wind niet aan mijn hart komen en zelfs na de straf liet ik het hoofd niet hangen en wou me bewijzen in de marathon. Ik fietste daarna nog 45km alleen van de ene naar de andere atleet en kwam pas na 5u05 in de wisselzone (en ondertussen was het ook droog geworden).
Vol goede moed startte ik het onderdeel waar ik naar uitkeek en dat bleek ook uit de eerste halve marathon…vlot rond de 4’ per kilometer. Maar ik voelde ze al een tijdje opkomen in de buik en daar waren ze dan…krampen en diarree. Tot 3x toe zocht ik een ToiToi-toilet op om te ontlasten…mijn tempo zakte drastisch en van dan af was het opnieuw een mentale strijd om de finish te halen. Na elk toiletbezoek ging het iets beter maar jammer genoeg niet voor lang…uiteindelijk liep ik over de meet in een tijd van 9u20 en werd daarmee 57 op 2500 starters, 10 in mijn age group (11 slots). Daarmee plaats ik me opnieuw voor Hawaï maar daar moet ik nog eens goed over nadenken want de omstandigheden zijn allesbehalve ideaal.

Ook Tim De Vilder had al tijdens de fietsproef met darm- en maagklachten af te rekenen (4x overgegeven en 3x toiletbezoek tijdens lopen) en kon zo niet optimaal genieten van zijn goede conditie. Hij finishte in 9u48…

Aan iedereen bedankt voor de mails, sms’jes en reacties op de website!!

Een fotoalbum staat inmiddels online…