images47 Na heel wat geklaag vanuit alle hoeken van de mensenmassa (horeca, boeren, sportlui, pretparken,…) gunt het zomerweer ons nu toch al een hele tijd een Zuiderse sfeer en dito temperaturen…maar ook nu klagen er sommigen want…te warm!
Het weer is één van de externe factoren die je niet in de hand hebt en dat toch heel wat roet in het eten kan gooien…gisteren en vandaag stonden verschillende wedstrijden op het programma en hier en daar was er wat geweeklaag.

Eén van mijn atleten, Patrick De Smet, stond voor zijn debuut op de volledige triatlon in Vichy (Challenge) en moest deze morgen knarsetandend aanhoren dat de wedstrijd niet doorging en dat iedereen mocht starten in de halve triatlon die op hetzelfde moment doorging…de temperatuur was er 43° en dat vonden het scheidsrechterscomité en de artsen net iets van het goede teveel. Gisteren stond mijn skeeleraar, Sven Mallezie, aan de start van ons 2e grote doel van het seizoen, een marathon van 100km in Hallum. Een heel prestigieuze wedstrijd met een heel sterk deelnemersveld. Sven stond in een superconditie aan de start na een 14-daagse stage in de Pyreneeën (oa. Font Romeu) dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Ook in Hallum was het onverbiddelijk heet en was het erop of eronder…het gevoel zat prima maar de voeten wilden op een gegeven moment niet meer mee omwille van oververhitting en halfweg moest een plaatselijke sloot afkoeling bieden. De hoge temperaturen en de slechte staat van het asfalt sloegen dromen stuk…
Maar goed, deze factoren heb je niet in de hand dus heeft veel piekeren geen zin…Sven had de laatste weken al een enorme boost gekregen door zijn eerste Belgische selectie voor het wereldkampioenschap marathon in Italië (16 september) binnen te rijven! Een heel mooie bekroning voor zijn prachtig seizoen!! Natuurlijk gaan we nog eens alles op alles zetten om daar niet te ontgoochelen…seizoensdoel nummer 3!! Zijn coach is ontzettend fier…