trofee1 Zelf was ik er een 3-tal jaar terug heel dicht bij maar strandde ik op een 2e plaats…de trofee van sportverdienste van de stad Eeklo. Met enige vertraging ‘sta’ ik nu toch op het podium met 1 van mijn atleten. Sven Mallezie heeft niet meer dan terecht deze erkenning in de wacht gesleept na een voortreffelijk seizoen! Hij behaalde enkele knappe overwinningen, werd Belgisch kampioen en dit zowel op de wielen als op de schaatsen en hij behoorde tot het Belgische nationale skeelerteam op het WK marathon in Italië (een doel dat we ons pas dit jaar vooropgesteld hadden).
Skeeleren is net zoals triatlon een sport die enorm veel ijver, discipline en karakter vraagt maar die ergens onderaan de ladder bengelt wat betreft waardering en media-aandacht. Dat er geen grote sponsorbedragen worden uitgegeven, mag nu ook de allerbeste schaatser/skeeleraar der Belgen ondervinden…Bart Swings moet race per race bekijken of zijn tactiekcoach (Bart Veldkamp) mee kan of niet owv het gebrek aan budget. Ook voor Sven is het elk jaar opnieuw hopen op een idealist die over de brug wil komen met een voorstel tot het bekostigen van zijn (duur) materiaal.
Deze trofee is dan ook een hele blijk van waardering voor zijn opofferingen van de voorbije jaren! En de coach is ervan overtuigd dat de bodem nog niet is bereikt…houd hem maar in het oog!

Zelf ben ik ondertussen maar wat aan het aanmodderen…door omstandigheden heb ik een 3-tal weken terug enkele gekneusde ribben opgelopen. Voor diegene die dit al hebben meegemaakt hoef ik er geen tekening bij te maken dat dit nogal hinderlijk is bij zowat elke beweging die je maakt. Door een hoge pijndrempel en door gewenning ben ik niet genoodzaakt om me volledig stil te houden maar comfortabel, laat staan intensief, trainen wordt me voorlopig niet gegund.
Vorige week startte ik, tegen beter weten in, toch in de halve marathon van Sluis wat natuurlijk een lange pijnlijke strijd opleverde. Met een tijd van 1u27 kan ik uiteraard niet tevreden zijn ifv het seizoen dat stilaan dichterbij komt maar sneller kon echt niet. Het blijft voorlopig afwachten en week per week, dag per dag, aftasten wat haalbaar is en wat niet.

De weergoden zorgen er trouwens ook voor dat het voor heel wat atleten mentaal een hele zware voorbereiding aan het worden is…sneeuwvlokken dwarrelen momenteel naar beneden vergezeld van een stevige NO-wind…23 maart notabene