download13 Alweer een hele tijd geleden dat ik nog even tijd maakte voor een korte briefing…alles gaat zijn gewone, drukke gangetje. De kindjes groeien snel en bezorgen ons zoveel plezier. We staan voor 2 verjaardagsfeestjes die er ons op wijzen dat alles ontzettend snel gaat.
Op school ben ik ondertussen terecht gekomen in een voor mij ongewone omgeving…ik geef momenteel iets meer dan de helft van mijn lesuren Nederlands aan de anderstalige nieuwkomers. Sinds aanvang van het schooljaar geef ik al sportlessen aan deze jongens en meisjes uit alle windstreken van de wereld, en door omstandigheden mag ik hen nu ook onderwijzen in de Nederlandse taal. Het is een enorm boeiende bezigheid…die tegelijkertijd ook heel veel energie kost.

Energie die dus niet meer kan aangewend worden om te trainen. Ook mijn energiepeil is niet oneindig dus ziet mijn voorbereiding op mijn volledige triatlon er dit jaar iets meer geaccidenteerd uit dan voorgaande jaren.
Er wordt gezegd dat een dag soms wel eens meer dan 24 uren zou mogen tellen…wel, ik kan me daar in vinden tegenwoordig.
Maar goed, ik reken op mijn ervaring en expertise om eind juli toch nog een aanvaardbaar niveau te halen in Spanje.

Ik kan in alle geval heel wat motivatie putten uit de resultaten en de vooruitgang die mijn atleten boeken op trainingen en in wedstrijden. Een paar weken terug zijn 2 mountainbikers er in geslaagd om hun persoonlijke besttijd met maar liefst 3u (en een beetje) te verbeteren in de loodzware Cape Epic, een 8-daagse MTB-wedstrijd in het zonnige Zuid-Afrika waar heel wat getrainde duo’s aan de start stonden. Zoals in de Tour De France wordt gewerkt met een totaalklassement op basis van de tijd die je nodig hebt om elke rit af te werken. Hun plaats in het algemeen klassement was uiteraard ook heel wat beter en het gevoel van ‘dit nooit meer’ was er deze keer niet bij. Missie geslaagd kunnen we dus besluiten!
Hier haal ik, als coach, dus enorm veel voldoening uit!!