challengerothv41 2 jaar geleden beleefde ik in Roth één van mijn mooiste triatlonervaringen. Zowel op vlak van organisatie, omgeving, enthousiasme en sfeer is deze wedstrijd moeilijk te evenaren. Ook voor de supporters is het hier op de wedstrijddag een totaalspektakel en is de beleving compleet…

Om bovenstaande redenen zijn 3 van de atleten die ik begeleid zich nu mentaal aan het voorbereiden op hun eerste volledige triatlon in Roth. Het harde labeur ligt achter de rug, de nodige kilometers zijn gezwommen, gereden en gelopen, de intensiteit van sommige trainingen heeft hen naar een hoger niveau gebracht…en nu, 4 dagen voor de wedstrijd, wordt alles in gereedheid gebracht voor hun grote dag. Voor de eerste keer zal ik een 1/1 triatlon van aan de zijlijn beleven als coach. Ik probeer hen hier met raad en daad bij te staan en tegelijkertijd toch niet teveel in de weg te lopen. Vandaag fietsten we 1 lus op het fietsparcours (90km, ik deed er dan maar 2 met Vitoria in het vooruitzicht) en zwommen we even in open water.
Morgen begint het circus pas echt met de registratie van de atleten en het verkennen van de finishzone en bijhorende triatlonexpo. Aäron Overmeire, Wim Laloo en Johan Cobbaert blijven er (voorlopig) volledig zen bij en kijken enorm uit naar hun eerste ‘buitengewone’ prestatie. Voorlopig zien de weersvoorspellingen er prima uit en zoals gewoonlijk in Duitsland liggen de wegen er subliem bij…ook hier in het prachtige Beieren.

Later nog wat meer nieuws over de toekomstige Iron Men!!