images49 Nu is er geen weg meer terug voor onze 3 debutanten…het bandje ter registratie blinkt rond hun pols, hun startnummers zijn ondertussen op hun nummerbelt gespeld, de registratiechip is ingescand…klaar om te starten dus.
Roth begint stilaan toe te leven naar hét evenement van het jaar en het zal weer over de koppen lopen worden. Maar liefst 3500 individuele atleten en 650 trio’s zullen hier zondag het beste van zichzelf geven. Ieder op zich brengt wat supporters mee en voor de plaatselijke bevolking is dit traditiegetrouw een ‘feestdag’. De atleten zullen aangemoedigd worden door talrijke bierdrinkende Duitsers, jonge muzikanten, joelende cheerleaders en hun eigen schare enthousiastelingen.

En maar goed ook…er wacht hen hier een dagje hard labeur bestaande uit 3.8km zwemmen in het Main-Donaukanaal, 180km fietsen in het Beierse hinterland (lees, heuvel op, heuvel af) en een afsluitende marathon (42,2km) langs datzelfde verbindingskanaal tussen de Main en de Donau. De plaatselijke Frank Deboosere voorspelt een goede 24°C maar uit ervaring weten we ondertussen dat daar gerust wat mag bijgeteld worden als er geen wolkje aan de lucht is. Het wordt dus een heuse opdracht waar alleen maar respect kan voor opgebracht worden!
De zenuwen worden voorlopig heel goed onder controle gehouden, de voedingsplannen zijn vanavond op punt gezet en morgen wacht ons een verkenning van het zwemparcours.

En verder tellen we af…morgen meer nieuws.