download18 Ondertussen is het donderdagavond geworden en hebben we net een stevige maaltijd achter de rug…langzaam maar zeker worden vezels zo goed als gebannen en komen koolhydraatrijke voedingsmiddelen ons de wet dicteren. Vandaag beleefden we hier een dagje van 32° (in de schaduw)…ik moet dus niet benadrukken dat de zon hier ongenadig hard kan schijnen. Onze fietsen een laatste poetsbeurt geven heeft ons elk minstens een litertje transpiratievocht gekost.

We begonnen onze dag met een gezellig ontbijt waarbij het enthousiasme van de kindjes aanstekelijk werkt…iets voor 9u gingen we dan naar de eerste ‘officiële’ zwemtraining in het meer. Een ervaring die me nog niet is overkomen…we waren daar de enige triatleten, eigenlijk ook de enige zwemmers. Boeien in het water?? Officials waarbij we terecht konden met onze vragen over de verplichte desinfectering van onze wetsuits?? Alles waar we hadden op gehoopt bleek op zijn Spaans te zijn georganiseerd…niet dus.
Geen probleem, Steven, Sofie en ik toch het water in voor een training van een uurtje met een aantal prikkels. Het heldere water is op de koop toe heel aangenaam van temperatuur en bovendien drinkbaar…Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn want een stevige wind zorgt toch voor behoorlijk wat stroming wat ons zondag in het terug zwemmen toch wel wat meer moeite zal kosten. Ook het ademen en het oriënteren wordt bemoeilijkt door de hoge golfjes.
Onze supportersschare, die morgen nog verder aangevuld wordt met de ouders van Steven, volgde ons op de voet en de kindjes genoten ook van het warme water en het prachtige weer.

Morgen zal er dan toch wel stilaan wat meer animo in de brouwerij komen. We kunnen ons vanaf 12u registreren en ook de traditionele expo zal voor het eerst zijn deuren openen. In Vitoria, waar dit alles zich afspeelt in de oude binnenstad, bevindt zich ook de aankomst en het atletendorp. Het is de hoofdstad van de Spaanse autonome regio Baskenland (gelegen in de provincie Álava) en de geboorteplaats van Eneko Llanos, internationaal toptriatleet.
Gisteren bezochten onze begeleiders al even dit historisch centrum en naar hun zeggen wordt het een heel charmante finish na 4 toertjes van 10.5 km rennen.