download19 Alweer een dagje dichter bij het ultieme doel na onze maandenlange voorbereiding…vrijdag ondertussen en ook de dag waarop de organisatoren hier willen bewijzen dat ze wel degelijk een triatlon van niveau in elkaar hebben gebokst.


Om 12u konden de atleten zich voor het eerst gaan registreren en alle officiële benodigdheden (racenummers, transition bags, polsbandje ter identificatie,…) ophalen om zondag niet als spookrijder deel te nemen.
Ook nu was het opvallend rustig en was het niet drummen geblazen om alles af te handelen.
Gisteren stond voor het eerste een lijst met toegekende startnummers op de website en groot was onze verbazing dat ze alle buitenlandse deelnemers ingedeeld hebben in één open groep die als laatste aan de slag mag/moet zondag. Op zich werkt iedereen wel individueel zijn wedstrijd af maar het motiveert toch meer als je van start kan gaan in een homogene groep (ingedeeld adhv opgegeven eindtijd of zwemtijd) of tenminste in je eigen age-group.
We besloten om er ons niet druk om te maken en vandaag te proberen om een switch uit te brand te slepen…met succes.
Ik sprak een official aan en hij begreep direct de motivatie achter onze vraag en op vertoon van onze licentie kregen we een nieuw startnummer…Ik strijd met nummer 364 en Steven treedt aan met 365 (age-group 30-34 en 35-39 starten samen na de Elite mannen en vrouwen). Veel zal het misschien niet uitmaken maar mentaal is dit toch al een opsteker…

We konden vanmiddag ook met onze eigen ogen vaststellen dat het een bijzonder mooie aankomst zal worden in de gezellige binnenstad. Op een plaza, zoals elke Spaanse stad met enig aanzien er een heeft, omringd door terrassen en rustieke gebouwen wacht ons opnieuw een emotioneel kippenvelmoment. Maar daarvoor moeten we eerst nog wat kilometers rondjes draaien…
De laatste aankopen ifv de wedstrijd zijn ondertussen ook gedaan op de relatief bescheiden expo en de fietsen worden morgen aan een ultieme test onderworpen om in de namiddag te worden afgeleverd in de wisselzone. Ook onze loopspullen moeten we morgen zelf inchecken in de 2e wisselzone zodat ook dat ons geen verassingen meer kan opleveren. Verder rest ons dan nog de algemene racebriefing waarop alle (bekende) regeltjes nog eens uit de doeken worden gedaan om daarna echt af te tellen naar zondagmorgen.
Dat de Spanjaarden het graag tranquilo (lasaiak in het Baskisch) houden liet ik al uitschijnen…dit levert ons zondagmorgen een bonus op van anderhalf uur…er wordt pas om 8u gestart in tegenstelling tot het gebruikelijke 6u30. Dat ze dan ook langer moeten werken is van geen tel want ze starten deel 2 van hun shift (na de siësta) ten vroegste om 16u.

Eigenlijk is dit wel een leuke benadering van deze triatlon…en ook voor Steven die debuteert is dit vrij rustgevend.