img_7249 De wonderen zijn de wereld zo nog niet uit…hoewel ik absoluut geen zee/strandadept ben, zitten we ondertussen gelogeerd in het surfparadijs Biarritz. Het was niet zo eenvoudig om in het Baskenland een leuke, geschikte locatie te vinden waar ook de kindjes zich zouden kunnen uitleven, waardoor we terug de grens over gereden zijn om hier een studio met zicht op zee te huren voor een weekje.
Het wordt een weekje Frans/Spaanse cultuur opsnuiven afgewisseld met wat strand- en zwembadbezoekjes.
Steven en Sofie logeren nog een paar dagen in San Sebastian waar ze blijven nagenieten van zijn knappe prestatie. Alles is ondertussen in gang gezet om zijn tijden alsnog te officialiseren maar ook hier hebben we te maken met de Spaanse tranquilidad…

Vorige maandag mocht ik om 12u delen in de aandacht tijdens de algemene ceremonie award. Toch een blijk van erkenning want een dag later bleek ik een pagina van een grote krant te sieren, net boven…wereldsterren als Messi en Neymar…
Ik kreeg er een mooie trofee…en misliep een nog mooier exemplaar die werd uitgereikt aan de 10e…elite-atleet…jammer, maar dat zijn nu eenmaal de reglementen.
Na een grondige analyse van de eindtijden is echt wel gebleken dat het om een pittige race ging. Slechts 3 (prof)atleten gingen onder de 9u, op 3 snelle zwemtijden na leken het allemaal amateurs te zijn en het was niet velen gegeven om (minder dan) 5u te fietsen op de 182km.
Onze vriend Randal wist ondertussen ook te vertellen dat de winnaar, Pedro Gomes, allesbehalve een nobele onbekende is in het wereldje. (zie Randal zijn reactie bij het wedstrijdverslag).

Na een boeiend, uitdagend maar energievretend schooljaar op een nieuwe school (en in een gedeeltelijk nieuwe functie) en een dik jaartje na de uitbreiding van ons gezinnetje (na de komst van onze kleine Hasse) kan ik niet anders dan voldaan terugkijken op Challenge Vitoria. Het was een dubbeltje op zijn kant met een goede afloop…
Het kan niet genoeg gezegd worden: bedankt voor al jullie bemoedigende reacties en toffe commentaren!! Triatlon blijft een individuele sport maar zoveel medeleven maakt het allemaal nog meer de moeite waard!