vitoria-gasteiz_1601 Een bijzonder leuke mededeling werd me zaterdagavond, bijna middernacht zelfs, toegezonden…’net benoemd tot sportman individueel 2013 van de gemeente Assenede…met dank aan de trainer’.
Steven Van Hoorebeke heeft menig Assenedenaren met verstomming geslagen vorige zomer. Zijn knappe prestatie op zijn eerste volledige triatlon in Vitoria is de leden van de sportraad ginder niet ontgaan en hij werd dus, volledig terecht, bekroond tot sportfiguur van het jaar.
Hoe groot de triatlonhype tegenwoordig ook is, dergelijke prestaties blijven nog steeds in het oog springen…3,8km zwemmen (en in Spanje zelfs een paar honderd meter meer), een tijdrit van 180km (en in Spanje zelfs een enkele kilometers meer) en een marathon (42,2km)….en dit zo snel mogelijk.
Niet meer dan een immense prestatie die deze trofee rechtvaardigt. Steven heeft hier heel wat energie aan gespendeerd en als niet-professioneel atleet is het geen evidentie om dit tot een goed einde te brengen zonder er een kruistocht van te maken.
Een dikke proficiat dus voor de papa in spe! Ook zijn lieftallige Sofie verdient uiteraard een trofee voor eerste hulp bij moeilijke momenten, steun en toeverlaat na eenzame trainingen en bezieler van zijn gezonde maaltijden…en binnenkort dus trotse mama.
Dit jaar wordt zijn Challenge de volledige triatlon te Vichy op 30 augustus…op naar het nieuwe seizoen!