images2 De cirkel is rond…de aandoening waar alle ellende mee begonnen is, is gisteren operatief verwijderd. We spreken over het frictiesyndroom of de klassieke ‘lopersknie’. Sinds augustus vorig jaar liep ik door overbelasting of een contusie met een wrijvingsletsel aan mijn iliotibiale band van het rechterbeen. De meest voor de hand liggende behandelingsvormen zoals bepaalde stretchingsoefeningen, ijsapplicaties, versterkende oefenvormen en ontstekingsremmers brachten geen soelaas waardoor er maar 1 oplossing meer mogelijk was. De wrijving wegnemen en de ontstoken bursa verwijderen (bursectomie) gevolgd door 8 dagen gips (knie mag absoluut niet geplooid worden).
Na de grote schoonmaak van beide knieën was dit in normale omstandigheden wel de finale ingreep…laat ons hopen dat de sportieve toekomst nu terug iets rooskleuriger wordt, plannen zijn er in alle geval genoeg.

Ondertussen worden her en der mooie prestaties geleverd, goede trainingen afgewerkt en testen uitgevoerd…de voorjaarsmarathons zijn voorbij, het triatlonseizoen nadert enkele hoogtepunten, de coureurs draaien gewillig rondjes rond de kerktorens en de najaarmarathons doen ons verder trainen. Voldoende werk om ons bezig te houden met andere woorden.