belman Op de vooravond van het nieuwe schooljaar staan nog 2 grote doelstellingen op het programma voor een aantal van mijn lange afstand atleten.
In Vichy (Frankrijk) starten Steven Van Hoorebeke en David Depuydt om 7u aan hun full distance (3,8km zwemmen – 180km fietsen – 42,2 km lopen) terwijl Johan Cobbaert een dag eerder (noodgedwongen door ziekte) de half distance op zijn palmares zal bijschrijven.
Zelf zal ik Filip Lasoen coachen in de enige volledige triatlon die ons land rijk is, de Belman in Robertville. Op de ene locatie zal het al wat warmer zijn dan op de andere, het ene zwemwater al wat aangenamer dan het ander maar de hoofdzaken blijven dezelfde…een uitdaging om U tegen te zeggen, een dag vol adrenaline, mentale processen met positieve of negatieve uitkomst, de man met de hamer verschalken, en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Ze hebben er alle 3 veel, heel veel voor opgeofferd en hopen op loon naar werken. Veel zal afhangen van de vorm en het gevoel van de dag en een megaprestatie leveren is nu eenmaal geen exacte wetenschap die in formules is te gieten.
Het lichaam heeft de zwaarste storm doorstaan en is er ondertussen klaar voor, aan het kopke werken we verder tot vlak voor de start, de strategie staat op punt en Frank is gecontacteerd om voor gunstig gestemde weergoden te zorgen.

Nu is het aan de atleten…succes mannen!!