Alle plichtplegingen zijn achter de rug…vanmiddag hebben we heel plichtsbewust de racebriefing bijgewoond waarin al do’s and dont’s worden verduidelijkt.

Er werd ons heel hard benadrukt dat er zondag, in de gegeven omstandigheden, geen persoonlijke besttijden te behalen vallen en dat de organisatie er alles aan zal doen om zoveel mogelijk atleten heelhuids aan de finish te krijgen… In hun geval omvat dat onder andere een wijziging van het loopparcours zodat wel een dikke 8km meer in de schaduw zullen lopen dan normaal voorzien…van 4 naar 12/42, ook 2 extra drankposten op het loopparcours, een upgrade naar maar liefst 350 gekwalificeerde vrijwilligers om ons medisch bij te staan en 12 ton ijsblokken en massa’s zoutsticks.

Een normaal mens vraagt zich dan toch wel af …waarom toch??? Wel, het zal de aard van de beestjes zijn. Iedereen leek ontspannen vanmiddag, iedereen oogt scherp en velen weten waarschijnlijk niet wat op hen wacht.

De geïnteresseerden kunnen ons zondag volgen via ironmanlive.com. Als jullie daar dan doorklikken naar ‘track an athlete’ hebben jullie enkel maar onze BIB-nummers in te geven om ons te traceren. Bij deze dus een korte oplijsting van de nummers van de 3 tenoren bij de mannen en van mijn atleten:

– Sebastian Kienle: 1 – Frederik Van Lierde: 2 – Jan Fordeno: 3 – Eneco Llanos: 4 – Andreas Raelert: 5

– Caroline Steffen: 51 – Daniella Ryf: 52 – Tine Deckers: 54

– Aäron Overmeire: 1705 – David Depuydt: 244 – Jurrie Van Waeyenberghe: 222 – Ward Goethals: 175 – Dominic De Caluwé: 239

Mezelf nog steeds onder voorbehoud…Johanna Weber, een topkinesiste die onder meer de Duitse atletiekploeg begeleidt, nam me vanmorgen nog onder handen en kon die verdomde nek/schouderspieren nog wat losmaken en ze zal mijn ribben ook intapen morgenavond… Voorlopig ben ik ook nog tijdritfiets-loos maar ook dat lijkt in orde te komen (met dank aan Cycloon, papa Dirk en Nathan Overmeire). In alle geval, als ik start is het voor het eerst met het idee ‘we zien wel wat er gebeurt’ en met één enkele ambitie…finishen.