Komende zondag vindt in Roth, gelegen in de deelstaat Beieren, de 14e editie plaats van de Challenge Triathlon. Ik haalde er zelf mijn persoonlijke besttijd en had er de voorgaande jaren steeds wel iemand aan de start. Ook dit jaar kijk ik heel hard uit naar de prestatie van Bavo Sierens in één van ‘s werelds meest sfeervolle wedstrijden.

Hij debuteert er vol vertrouwen op de lange afstand en is er absoluut klaar voor! Zoals elke deelnemer, en al zeker als debutant, waren er vragen over de diverse onderdelen, wissels, voeding, drank…alles is op punt gezet, de nodige richtlijnen zijn gegeven en de zaken die hij puur op zijn gevoel moet afhandelen zijn duidelijk.

De kleine en grotere kwalen van de voorbije maanden zijn geheeld of onder controle, niets zal Bavo tegenhouden om zichzelf te overtreffen.

Het belooft ook zondag een warme dag te worden met temperaturen rond de 30° hoewel ze de komende dagen nog ernstig onweer verwachten. Het Main-Donau kanaal heeft momenteel een watertemperatuur van 24,5 graden (a non wetsuit swim dus) maar de weersvoorspellingen voor vrijdag en zaterdag kunnen de temperatuur dus nog doen zakken…definitieve beslissing om 6u op zondagmorgen, een half uur voor de start van de profatleten (die gevolgd wordt door meerdere waves van age groupers).

Echt bevorderlijk voor een stressarme start is dit natuurlijk niet…het pak moet immers meegenomen worden maar indien er dan toch niet mee gezwommen mag worden moet het ook een veilige bestemming krijgen. Maar goed, het geldt voor iedereen en frustratie hierover zorgt enkel maar voor verloren energie.

Veel succes man! Daarna lacht een leuke periode vol decompressie je toe! Mijn onvoorwaardelijke steun heb je, die van velen anderen ongetwijfeld ook…