Zondag vormt het hinterland rond Leie ter hoogte van Deinze dienst als decor voor het Belgisch kampioenschap halve triatlon.

Het belooft een spannende strijd te worden tussen regerend Belgisch Kampioen (en wereldkampioen 2013 op de volledige afstand) Frederik Van Lierde, een aantal opkomende talenten en een rit gevestigde waarden. Ook 8 atleten uit mijn bestand zullen de confrontatie aangaan met zichzelf, de afstand en de tegenstand. Voor Wim Laloo een laatste voorbereiding op IM Barcelona, voor de anderen het ultieme doel van dit seizoen of eerder wat spielerei na een welverdiende reis.

Er wordt vanaf 9u45 gezwommen in de ‘gouden rivier’ (naar aanleiding van de mooie glans die het in het Leiewater gerote vlas destijds kreeg). Een kleine 2 kilometer later wacht een spectaculaire wissel op de markt van Deinze gevolgd door 90 snelle kilometers op en af langs het afleidingskanaal tussen Gent en Deinze. Het lopen vindt dan opnieuw plaats langs de Leie in 3x7km, opnieuw heen en terug.

De atleten zullen zich dus nooit eenzaam voelen tijdens de wedstrijd en de supporters kunnen talloze keren genieten van topspektakel.

Succes aan allen!!