Alweer een strak blauwe hemel, ontwaken met een temperatuur van 22° doorheen de dag oplopend naar tropische eenheden zoals in België. Geen obstakels dus om het fietsparcours te aanschouwen.
Mijn vehikel blijft een beetje moeilijk doen en daar kruipt vervelend veel tijd en energie in maar tegenwoordig heb ik zoveel ernstigere zaken te horen en te zien gekregen wat helpt om zen te (proberen) blijven.
Het parcours zelf is één van de mooiste die ik al reed…de natuur aan en rond het meer van Zürich is gewoon prachtig en de ondergrond is hemels als je onze Vlaamse, wat ‘ruwere’ fietswegen gewoon bent.
Er is maar 1 wisselzone en van daaruit fietsen we 2 ronden van 90km met een relatief vlakke aanloop langs het meer om na ongeveer 30km dan af te draaien met een korte maar pittige klim naar een geaccidenteerd plateau met glooiende wegen. Nog zo een 30km verder staan we aan de voet van wat ze in Ironmantermen traditiegetrouw ‘The Beast’ noemen. De meeste wedstrijden hebben er zo wel ééntje (in combinatie met ‘The Hell’ die we kort voor het einde van elke ronde tegenkomen). Wel, deze heeft zijn naam niet gestolen. Een oplopend stuk van iets meer dan 10km (met iets over halfweg een afdaling) waarbij het gros van de hoogtemeters (700hm per ronde) worden overwonnen. Met een tijdritfiets is dit niet zo evident en hier zal een deel van de wedstrijd beslist worden voor veel deelnemers. Je kan hier (zo) snel (mogelijk) naar boven rijden om nadien te plafonneren bij de eerste loopkilometers of je kunt het iets meer behouden aanpakken om nadien nog een cartouche over te houden…
In alle geval zal dit stuk van het parcours een natuurlijke selectie bewerkstelligen…hier is het echt ieder voor zich…en de sterksten maar ook de verstandigsten zullen hier garen spinnen.

Morgen gaan we een plons wagen in de Zürichsee aan Landiwiese, dé plaats waar het zondag allemaal om doen is. De start, wisselzone, keerpunt voor het fietsen, vertrek en drievoudige passage voor het lopen en uiteindelijk ook de finish…en recoveryzone hmmm.
De kinderen zaten vandaag al eens in de see met het hoogblauwe water en die zien het wel goed komen zondag 🙂

Tot morgen,