Gisteren in de vooravond ontvingen we, samen met het (andermaal) gruwelijke nieuws uit München, onze vrienden. Pat en Aäron brachten direct een vrolijke noot in het appartement en wij waren blij dat we hen een lekkere maaltijd konden aanbieden. De avond kreeg voor Jo en de mannen nog een uitlopertje in de stad terwijl ondergetekende zijn bedje opzocht, iets wat de kindjes toen ook al even deden.

Na een gezellig ontbijt zit het obligate uurtje losfietsen er ondertussen ook op. Ik reed niet alleen op het eerste deel van het parcours, de aanloop langs het meer. Blinkende bolides, gebronsde, stevige kuiten en zoals altijd veel hoffelijkheid…Iedereen maakt zich klaar om te racen morgen, elk op zijn eigen manier.
Vanaf 15u30 worden de startnummers 1 tot 600 verwacht hun fiets en bijhorende fiets- en loopbenodigdheden binnen te brengen in de wisselzone op Landiwiese. Wij hebben tot 17u de tijd, daarna volgen dan de nummers 600 tot 1000, enz…tot alle 2000 deelnemers hun spullen daar hebben achtergelaten.
Ondertussen worden ook andere wedstrijden georganiseerd zoals een kwarttriatlon over de olympische afstand (1-40-10), een bedrijventriatlon in trio en een wedstrijd voor de Ironkids.

Daarna wacht ons nog een rustige namiddag en avond om dan vannacht rond 3u45 te ontwaken om te eten, zo een 3u voor de start dus. Om 5u opent het wisselpark en wil ik er ook graag dan ongeveer zijn zodat er voldoende tijd is om de fiets op te tuigen voor de volle 180km. Eten en drinken, reservemateriaal, schoenen,…we moeten het immers allemaal meenemen. De bandjes hard genoeg zetten, toiletpauze, nog eens de wisselzone dubbelchecken,…zaken genoeg om ons bezig te houden tot 6u30.
Dan verplaatsen we ons in groep naar de zwemstart en kiest iedereen zijn startbox gaande van sub 60′, 60′ tot 70′, 70′-80′, enz. tot 2u20 (de maximaal toegelaten zwemtijd). Het betreft een rolling start waarbij we vanuit de desbetreffende startbox dan per 8 atleten starten om de 5 seconden. Een leuke manier om iedereen een rustige start van de wedstrijd te gunnen in tegenstelling tot een groepsstart met 2000 atleten. De professionele mannen vertrekken om 6u40, de vrouwelijke profs 2 minuten later en vanaf 6u45 is het aan de amateurs.

De geïnteresseerden op het thuisfront kunnen de wedstrijd vrij gemakkelijk volgen op Ironmanlive.com. Na het selecteren van de wedstrijd in Zürich kan je via de athlete tracker eender welke atleet nauwkeurig volgen. Jurrie Van Waeyenberghe start morgen met het BIB-nummer 420, ikzelf met 327.
De voornaamste favorieten zijn Uplace-atleet Ronnie Schildknecht (negenvoudig winnaar, 1), Jan Van Berckel (2), Mattias Hecht (7), Markus Fachbach (8), wereldkampione Daniela Ryf (?) en Natascha Badman (49).

Zo, de blabla vooraf zit erop…alles wat nu volgt zal geschreven worden met opnieuw een ervaring rijker…
Jurrie kijkt nu al uit naar een barbecue ten huize Ward Goethals volgende week, ikzelf naar onze dagen in Oostenrijk waar over triatlon enkel een beetje zal gesproken worden.

Tot binnenkort!