Zondagmorgen 21 mei ziet er stralend uit , ik sta op om 6u15 om te starten met een gezond en licht verteerbaar ontbijt. Om 7u15 heb ik met Wim Laloo afgesproken op de carpoolparking te Nevele om samen naar Leuven te rijden en daar onze eerste wedstrijd halve triatlon van het jaar te doen. Onderweg delen we vooral ervaring en belevingen van diverse wedstrijden, ik pik tal van tips op om mijn toekomstige wedstrijden nog beter voor te bereiden en te realiseren. Ook het parcours van Leuven passeert de revue.
We parkeren ons in een straat in de buurt van het Ladeuzeplein waar wisselzone fiets-lopen en aankomst ligt. Ook daar schrijven we ons in en halen we onze enveloppe met nummers en dergelijke op. We gaan nog even naar toilet, zal trouwens nog enkele malen voor de start gebeuren, en maken ons klaar voor de wedstrijd. Wim en ik hebben elk ons doel in het kader van voorbereiding van een volledige IronMan deze zomer.
We plaatsen ons materiaal voor het lopen in de wisselzone en vertrekken een 15min later met de fiets op de bus richting start te Rotselaar.
Alles klaar maken in de wisselzone zwemmen-fietsen en op naar de start, nog zo’n 500m wandelen. Daar doen we onze wetsuit aan, watertemperatuur is zo’n 18°C, en gaan al even het water in om de spieren los te maken. Iets voor 11u00 wordt iedereen in de startbox verwacht en krijgen we de laatste richtlijnen.
Om 11u00 stipt het startschot voor deze wedstrijd. Ik heb me aan de buitenzijde en ongeveer in 3/4 van de groep opgesteld om niet constant overzwommen te worden. De eerste 500m verlopen woelig, toch regelmatig getrek en geduw, maar we overleven het. Na ongeveer 1,2km komt er een moeilijker moment, een stuk dat precies blijft duren. Maar ja, je moet erdoor, en na iets meer dan 36min bereik ik opnieuw het vaste land. Goede tijd voor mij, maar toch blijkt dat de meesten al met de fiets vertrokken zijn (207de tijd van 250 deelnemers, minder dan 2min per 100m). Geen erg, dat betekent inhaalrace in het fietsen, en zo blijkt ook. Het fietsen gaat zeer vlot en de korte maar pittige hellingen, dewelke we 4x over moeten verteer ik zeer goed, op die ene keer na dat mijn ketting er vooraan af vliegt, afstappen en terug opleggen, een groepje dat ik zonet voorbij stak vliegt me opnieuw voorbij, verdoeme! Maar focus zorgt ervoor dat ik snel weer het juiste ritme alsook dat groepje te pakken krijg en een puike prestatie neerzet in het fietsen (88ste tijd, 34,6km/h gemiddeld over 82km). En dan over naar het lopen. Wisselzone verloopt goed en start lopen ook, alhoewel ik reeds moest plassen op de fiets heb ik tot nu gewacht, eerste beste struikje moest eraan geloven. Ik tracht een constant tempo te lopen op dit zeer mooie parcours met 1 heel stevige helling net voor het einde van elk van de 3 rondes. Alles verloopt vlot tot km 17, mijn maag protesteert en ik geraak precies niet meer vooruit, vatje energie is af ondanks ik voldoende heb bijgetankt tussendoor, maar ik vermoed dat de maag niet snel genoeg kon verwerken. Dan nog meer even plaspauze ingelast en effe tot rust komen en ja hoor dat werkte, ik kon het tempo weer opbouwen en zat niet meer met zo’n opgeblazen gevoel in de buik. Op naar de finish, laatste steile helling goed verteerd en we arriveren na 4u46min09sec, mooi resultaat! Even recupereren, fiets ophalen en met de wagen naar huis. Zeer mooie wedstrijd, goede organisatie. Mijn werkpunten, verder werken aan zwemtechniek en -conditie, en mijn lopen kan ook nog beter, het dipje had er niet mogen zijn. Rustiger schakelen in de overgang van aanloop helling naar helling.
Dit resultaat uiteraard met dank aan coach Dominic en iedereen die zijn schouders onder het Endurance Team AdApp zet alsook aan mijn vrouw Veronique en de kids die mij vele uren van huis zien vertrekken voor de vele trainingen.
Voila, nu op naar de IM 70.3 Luxemburg.

Met energieke groeten,
Wannes Wylin